www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

«Καμία σκέψη» για αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ


Καθησυχαστικός σχετικά με το ενδεχόμενο αυξήσεων στα τιμολόγια του ηλεκτρικού εμφανίστηκε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ασημάκης Παπαγεωργίου. «Δεν υπάρχει σκέψη για αυξήσεις, τουλάχιστον αυτήν τη στιγμή», δήλωσε στο περιθώριο ενεργειακού συνεδρίου.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε ότι «η οποιαδήποτε κίνηση μπορεί να γίνει για τα τιμολόγια της ΔΕΗ θα προέλθει μετά από μελέτη και πρόταση της ΔΕΗ, κάτι που δεν έχει συμβεί αυτήν τη στιγμή».

 Αν υπάρξει τέτοια πρόταση, όπως είπε, «θα μελετηθεί και θα παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις». «Η λύση δεν είναι πάντα η αύξηση των τιμολογίων, υπάρχουν και άλλες λύσεις οι οποίες μελετώνται αυτήν τη στιγμή, εξετάζονται διάφορες παραλλαγές ώστε να είναι η ομαλότερη λύση για να
λειτουργήσει η αγορά σε αυτήν τη φάση», επισήμανε.

Με αφορμή σχετικές προειδοποιήσεις από τους ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγούς, ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε ότι δεν έχει εικόνα από τη ΔΕΗ για «μπλακ άουτ» αλλά υπάρχουν δυσλειτουργίες για την αντιμετώπιση των οποίων θα γίνουν γρήγορα οι απαιτούμενες κινήσεις.

Κατά την ομιλία του στο συνέδριο, ο υφυπουργός επανέλαβε ότι το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων στον χώρο της ενέργειας θα προχωρήσει και μπορεί να εισφέρει κεφάλαια, τεχνογνωσία και ευελιξία, πρόσθεσε ωστόσο ότι η όποια ιδιωτικοποίηση πρέπει να γίνει με συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Δεν αρκεί να υπάρχει υψηλό τίμημα, το οποίο ασφαλώς πρέπει να είναι ανάλογο της αξίας των εταιρειών, αλλά υπάρχουν και ποιοτικά χαρακτηριστικά, τόνισε ο κ. Παπαγεωργίου. «Ο ανάδοχος πρέπει να εξυπηρετεί τη διεθνή στρατηγική της χώρας και το business plan να απαντά στους στόχους που έχουν τεθεί», συμπλήρωσε.

Ο υφυπουργός σημείωσε ότι οι στρατηγικοί στόχοι της χώρας στον τομέα των αγωγών και των διεθνών διασυνδέσεων παραμένουν σταθεροί, αν και οι συσχετισμοί με την πάροδο του χρόνου και υπό το βάρος των οικονομικών εξελίξεων αλλάζουν.

Αναφερόμενος τέλος στο διαγωνισμό για τις έρευνες πετρελαίου στη Δυτική Ελλάδα είπε ότι αποκαθίσταται σταδιακά η εμπιστοσύνη προς τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: