www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Διαθέσιμος και για iPhone - iPad ο Google Chrome


Οι κάτοχοι iPhone ή iPad θα μπορούν πλέον να «σερφάρουν» στο Ίντερνετ χρησιμοποιώντας τη νέα έκδοση του προγράμματος διαδικτυακής πλοήγησης Chrome της Google

Αναλυτές εκτιμούν ότι η πρωτοβουλία αυτή της Google εντάσσεται στη στρατηγική της αμερικανικής εταιρείας ο Chrome να είναι πανταχού παρών σε οποιαδήποτε συσκευή συνδέεται στο διαδίκτυο.

Η κίνηση της Google αποτελεί ένα ακόμα επεισόδιο στον πόλεμο με την Apple, η οποία παράγει τις δύο συσκευές, καθώς η πρώτη επιχειρεί να υποκαταστήσει το λογισμικό πλοήγησης Safari της δεύτερης, το οποίο βρίσκεται
προεγκατεστημένο στα προϊόντα της Apple.

Η ανακοίνωση μάλιστα έρχεται αμέσως μετά την αποκάλυψη των σχεδίων της Google να κυκλοφορήσει στην αγορά τον δικό της υπολογιστή-ταμπλέτα Nexus, που θα κατασκευάζεται σε συνεργασία με την Asus και θα ανταγωνιστεί άμεσα το iPad.

Ο Google Chrome για τις συσκευές της Apple θα είναι δωρεάν και η πρώτη θα έχει κάποια έσοδα από διαφημιστικές προμήθειες. Πριν από ένα μήνα περίπου, η Yahoo είχε παρουσιάσει το δικό της πρόγραμμα πλοήγησης Axis, που επίσης απευθύνεται στους χρήστες iPhone και iPad.

Δεν υπάρχουν σχόλια: