www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

ΔΡΑΣΗ: «Στον αέρα» η συμφωνία των τριών


«Εξωπραγματική» χαρακτηρίζει η ΔΡΑΣΗ την προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση, εκτιμώντας μάλιστα ότι η πιθανότητα να δεχθεί η τρόικα το συγκεκριμένο πλαίσιο διαπραγμάτευσης είναι «μηδενική».

 Όπως υποστηρίζει συγκεκριμένα η ΔΡΑΣΗ, πέρα από το γεγονός ότι τα ισοδύναμα μέτρα που θα εξισορροπήσουν τις πρόσθετες δαπάνες δεν εξειδικεύονται, είναι αδύνατον να μειωθούν οι δαπάνες κατά 11,5 δισ. ευρώ, έστω σε μία τριετία αντί για την διετία που προβλέπει το Μνημόνιο, χωρίς απολύσεις στο Δημόσιο και
περικοπές μισθών στις προνομιούχες ΔΕΚΟ.

 Η κυβέρνηση, συνεχίζει η ΔΡΑΣΗ, «πρέπει να αντιληφθεί ότι στηρίζοντας τη ζήτηση δεν στηρίζει την ανάπτυξη, διότι η ζήτηση ικανοποιείται από εισαγωγές όσο η οικονομία παραμένει μη ανταγωνιστική». Σημειώνει μάλιστα ότι αυτό που πρέπει να ενισχυθεί είναι η προσφορά αγαθών και υπηρεσιών. «Αντ’ αυτού, η κυβέρνηση επιδιώκει την κατάργηση των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας που θεσμοθετήθηκαν από την κυβέρνηση Παπαδήμου, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του κατώτατου ημερομίσθιου στα επίπεδα της Ισπανίας και Πορτογαλίας. Τα τρία κόμματα που κυβερνούν συμφώνησαν δηλαδή να διατηρήσουν τα κεκτημένα αντί να συζητήσουν με την τρόικα πως θα προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις προστατεύοντας τους πιο αδύναμους», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΔΡΑΣΗΣ.

 Τονίζεται τέλος ότι είναι υποχρέωση των κυβερνητικών εταίρων να συζητήσουν και να παρουσιάσουν «με την ευκαιρία έστω των προγραμματικών δηλώσεων ένα σοβαρό πρόγραμμα κυβερνητικής συνεργασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: