www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Βρέθηκε το αντίδοτο για τον Τσίπρα!!!


Μην ανησυχείτε πλέον, υπάρχει φάρμακο!

Όπως έμαθα, η κ. 

Μέρκελ μόλις διέταξε την επείγουσα αποστολή 10.000.000 δόσεων στην Ελλάδα ως δωρεάν ανθρωπιστική βοήθεια.)


Για δες και τις οδηγίες του ΕΟΦ!!! Απίστευτοι συσχετισμοί!!!

Ισομερές της σιταλοπράμης. 
Eνδείξεις: Μείζον καταθλιπτικό επεισόδιο. Διαταραχή πανικού με ή χωρίς αγοραφοβία. Κοινωνική φοβία. Γενικευμένη αγχώδης διαταραχή. Iδεοψυχαναγκαστική διαταραχή.


Αντενδείξεις: Συγχορήγηση με αναστρέψιμο εκλεκτικό αναστολέα ΜΑΟ-Α (μοκλοβεμίδη) ή αναστρέψιμο μη εκλεκτικό αναστολέα ΜΑΟ-Β (λινεζολίδη). Συγχορήγηση με μη αναστρέψιμους μη εκλεκτικούς αναστολείς ΜΑΟ (απαιτείται μεσοδιάστημα 2 εβδομάδων από τη διακοπή του μη αναστρέψιμου αναστολέα MAO για τη χορήγησή της και αντίστροφα για τη χορήγηση του αναστολέα MAO μεσοδιάστημα τουλάχιστον 1 εβδομάδας από τη διακοπή της εσιταλοπράμης). 


Αλληλεπιδράσεις: Με αναστολείς της MAO (βλ. Αντενδείξεις). Χρειάζεται προσοχή όταν συγχορηγείται με αναστολείς του CYP2C19 (π.χ. ομεπραζόλη, εσομεπραζόλη, φλουβοξαμίνη, λανσοπραζόλη, τικλοπιδίνη) ή σιμετιδίνη και μπορεί να απαιτηθεί μείωση της δόσης της. Λοιπά βλ.4.4.3.6 ΦΛOYOΞETINH YΔPOXΛΩPIKH (Fluoxetine Hydrochloride) . 


Δοσολογία: Kατάθλιψη: Συνήθης δόση 10 mg άπαξ ημερησίως. Ανάλογα με την απόκριση η δόση μπορεί να αυξηθεί έως τη μέγιστη των 20 mg ημερησίως. Διαταραχή πανικού: Έναρξη με 5mg κατά την πρώτη εβδομάδα, πριν την αύξηση της δόσης στα 10 mg ημερησίως, μέγιστη δόση 20 mg ημερησίως. Κοινωνική φοβία: Συνήθης δοσολογία 10 mg άπαξ ημερησίως (συνήθως απαιτούνται 2-4 εβδομάδες για να υποχωρήσουν τα συμπτώματα) και στη συνέχεια η δόση μπορεί να μειωθεί στα 5mg ή να αυξηθεί στη μέγιστη των 20 mg ημερησίως, ανάλογα με την απόκριση. Γενικευμένη αγχώδης διαταραχή, ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή: Έναρξη με 10mg και ανάλογα με την απόκριση η δόση μπορεί να αυξηθεί έως τη μέγιστη των 20 mg ημερησίως. 


Ηλικιωμένοι (>65 ετών): Να εξετάζεται το ενδεχόμενο αρχικής δόσης ίσης με το ήμισυ της συνήθους και μικρότερης μέγιστης δόσης. Η αποτελεσματικότητά της στην κοινωνική φοβία δεν έχει ερευνηθεί στον πληθυσμό αυτόν. Σε ήπια ή μέτρια ηπατική ανεπάρκεια και σε ασθενείς που είναι γνωστό ότι έχουν χαμηλή λειτουργικότητα του CYP2C19 συνιστάται αρχική δόση 5 mg για τις πρώτες δύο εβδομάδες θεραπείας, που μπορεί να αυξηθεί μέχρι τα 10 mg, ανάλογα με την απόκριση. Ιδιαίτερη προσοχή σε ασθενείς με σημαντική μείωση της ηπατικής ή νεφρικής λειτουργίας.


Nα μη χορηγείται σε παιδιά και εφήβους <18 ετών.













Δεν υπάρχουν σχόλια: