www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Σε αναζήτηση νέου υπουργού Οικονομικών

Νέο υπουργό Οικονομικών αναζητεί η κυβέρνηση μετά από την παραίτηση του κ. Βασίλη Ράπανου για λόγους υγείας, η οποία έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.


Μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε ότι το όνομα του νέου υπουργού θα ανακοινωθεί πιθανότατα μετά από τη συνάντηση που θα έχουν σήμερα οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης, στην οικία του Πρωθυπουργού.

Ερωτηθείς αν το πρόσωπο που θα τοποθετηθεί στη θέση του υπουργού Οικονομικών θα είναι πολιτικός ή τεχνοκράτης, ο κ. Κεδίκογλου απάντησε ότι δεν γνωρίζει, σημειώνοντας ωστόσο ότι μπορεί να είναι κάποιος τεχνοκράτης και να έχει πολιτική ταυτότητα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ακόμη ότι μέχρι στιγμής ακολουθείται ο αρχικός προγραμματισμός σε ό,τι αφορά την ορκωμοσία των βουλευτών αλλά και τις προγραμματικές
δηλώσεις.

Για το θέμα που προέκυψε σχετικά με το πρόσωπο που θα ηγηθεί της ελληνικής αντιπροσωπείας στην επικείμενη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο κ. Κεδίκογλου επισήμανε ότι επί μιάμιση ημέρα καμία ελληνική ή ευρωπαϊκή υπηρεσία δεν είχε πει κάτι. Δεσμεύθηκε, ωστόσο, ότι και θα βρεθεί ποιος έχει την ευθύνη γι΄ αυτό που έγινε και δεν θα ξαναγίνει.

Υπενθυμίζεται ότι της ελληνικής αντιπροσωπείας θα ηγηθεί τελικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Kάρολος Παπούλιας, και όχι ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, όπως είχε αρχικά ορισθεί, καθώς η νομική επιτροπή των Βρυξελλών εξέφρασε αντιρρήσεις δεδομένου ότι η Σύνοδος πραγματοποιείται σε επίπεδο αρχηγών κρατών.

Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι στη σύνοδο δεν θα εξεταστεί σε βάθος το ζήτημα της Ελλάδας, από τη στιγμή που δεν είναι δυνατό να παραστεί ο Πρωθυπουργός. Όπως είπε, θα είναι μια πρώτη επαφή της νέας κυβέρνησης με τους εταίρους μας και η ουσιαστική διαβούλευση θα αρχίσει όταν ο κ. Σαμαράς επιστρέψει πλήρως στα καθήκοντά του, μετά από την ανάρρωσή του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: