www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Νέα σκληρή «διαμάχη» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ με... φόντο τις δηλώσεις Τσίπρα για τις οικογένειες των μεταναστών


Την αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα περί του δικαιώματος επανένωσης των μεταναστών που εργάζονται νόμιμα στην Ελλάδα με τις οικογένειές τους.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα» ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Καταρχήν πρέπει να υπάρξει μια συγκεκριμένη πολιτική νομιμοποίησης. Αν είναι κάποιος χρόνια στην Ελλάδα και εργάζεται, πρέπει να έχει χαρτιά και ένα καθεστώς νόμιμης παραμονής. Το να μπορεί υπό τέτοιες συνθήκες να φέρει τη γυναίκα του και τα παιδιά του δεν είναι τόσο παράλογο. Οι Έλληνες της διασποράς απέκτησαν αυτό το δικαίωμα. Η νομιμοποίηση μεταναστών
στα τέλη της δεκαετίας του '90 παρά το γεγονός ότι έτυχε σκληρής κριτικής, έλυσε παρά πολλά προβλήματα».

Απαντώντας στον κ. Τσίπρα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Ο κ. Τσίπρας, μετά τη δέσμευσή του για νομιμοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών, δίνοντάς τους ταξιδιωτικά έγγραφα, αλλά και επιδόματα ανεργίας, κάνει το επόμενο βήμα. Εξαγγέλλει, σήμερα, ότι θα επιτρέψει στους λαθρομετανάστες να φέρουν στη χώρα μας και τις οικογένειές τους.

Οι πολιτικές του δεν χωρούν σε μια χώρα που πλήττεται από την ανεργία και την εγκληματικότητα. Είναι επικίνδυνες και περιθωριακές».

Στις δηλώσεις του κ. Μιχελάκη απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε ανακοίνωσή του τονίζει:

«Δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε το καθημερινό πλέον παραλήρημα υβρεολογίας και συκοφαντιών του κ. Μιχελάκη απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί που δεν έχουν καμία θέση και πρόταση για την έξοδο της χώρας από την κρίση, για την ανόρθωση της κοινωνίας και της οικονομίας, για την επαναθεμελίωση της Ευρώπης σε νέες βάσεις δημοκρατίας, αλλά και για το μεταναστευτικό ζήτημα,  είναι οι ίδιοι που προσπαθούν να κρύψουν την πολιτική μνημονιακή τους γύμνια εξαπολύοντας λάσπες. Ένα είναι βέβαιο: ότι οι ανακοινώσεις του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ θα μείνουν στην ιστορία ως μνημείο πολιτικής γελοιότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: