www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Πανελλαδικές εξετάσεις: Απαιτητικά τα θέματα της Χημείας


Με ιδιαίτερα απαιτητικά θέματα στη Χημεία Θετικής Κατεύθυνσης έκλεισε σήμερα ο κύριος κορμός των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Οι καθηγητές εκτιμούν ότι ακόμη και οι άριστοι μαθητές αντιμετώπισαν δυσκολίες για τη λύση τουλάχιστον δύο ερωτημάτων. Τα θέματα ήταν σαφώς διατυπωμένα, αλλά χαρακτηρίστηκαν πολλά, για αυτό και δεν ήταν λίγοι οι υποψήφιοι οι οποίοι εξάντλησαν το τρίωρο που είχαν στη διάθεσή τους για την επίλυσή τους.

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο καθηγητής
Φυσικής και Χημείας, Γιώργος Χατζητέγας ανέφερε ότι παρά τις δυσκολίες, τα θέματα ήταν σαφή. Εκτίμησε ακόμη ότι οι σημερινές δυσκολίες, σε συνδυασμό και με τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι υποψήφιοι στη Φυσική, θα οδηγήσουν σε πτώση των βάσεων ακόμη και στις περιζήτητες σχολές.

Εξάλλου, προβλήματα φαίνεται πως αντιμετώπισαν και οι υποψήφιοι της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης που διαγωνίστηκαν στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών), καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν πολλές διευκρινιστικές ερωτήσεις. Το υπουργείο Παιδείας πάντως αναφέρει ότι ανάλογες ερωτήσεις γίνονται κάθε χρόνο για τα θέματα στο συγκεκριμένο μάθημα.

 Χωρίς εκπλήξεις ήταν τα θέματα στα οποία εξετάστηκαν στα Λατινικά οι υποψήφιοι της Θεωρητικής Κατεύθυνσης και στην Ηλεκτρολογία οι υποψήφιοι της Τεχνολογικής (Κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής).

Επιστροφή στα θρανία την Τρίτη για όσους έχουν επιλέξει να διαγωνιστούν στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: