www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Πανωλεθρία με βαθμούς 6 και 7 για το 80% των μαθητών στη Φυσική


Σε 70 με 80% ανέρχεται το ποσοστό των υποψηφίων που εξετάστηκαν στο μάθημα της Φυσικής και το γραπτό τους είναι κάτω από τη βάση μεταξύ 6 με 7, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Παναγιώτη Φυλντήση που μίλησε στον ΣΚΑΪ.

Υπενθυμίζεται ότι η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων μετά …τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν αποφάσισε να βαθμολογηθεί κανονικά το ερώτημα Γ4, καθώς έκρινε ότι η ελλιπής διατύπωση του ερωτήματος (Γ4) δεν επηρέασε την απόδοση των υποψηφίων.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία από 4 βαθμολογικά κέντρα, ο μέσος όρος βαθμολογίας κυμαίνεται
μεταξύ 6,5-8 για την τεχνολογική κατεύθυνση και 8-9,5 για τους υποψηφίους θετικής κατεύθυνσης.

Ειδικά για το επίμαχο Γ4 θέμα με τη λάθος διατύπωση, μόλις το 7% απάντησε σωστά από τους υποψήφιους της τεχνολογικής και μόλις 10% από τους υποψήφιους της θετικής κατεύθυνσης. Όσο για το θέμα Δ4 θέμα της φυσικής που θεωρήθηκε πολύ δύσκολο μόνο το 1% των υποψηφίων θετικής κατεύθυνσης το απάντησε και κανένας (0%) από την τεχνολογική κατεύθυνση.

Προβλήματα, όμως, φαίνεται ότι έχουν και οι υποψήφιοι που διαγωνίστηκαν στα μαθηματικά, καθώς οι επιδόσεις τους είναι πολύ χαμηλές, ωστόσο τα ποσοστά κάτω από τη βάση είναι χαμηλότερα από τα αντίστοιχα της Φυσικής, σύμφωνα με τους βαθμολογητές.

Πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι οι θέσεις στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ, καθώς και ο αριθμός εισαγομένων, είναι καθορισμένος. Επίσης οι βαθμολογητές εκτιμούν ότι γενικότερα πρέπει να αναμένουμε μεγάλη πτώση των βάσεων, κατά πάσα πιθανότητα σε όλα τα πεδία, ενώ δεν αποκλείεται να χαμηλώσουν εξαιρετικά οι βάσεις ακόμη και σε περιζήτητες σχολές.

Αύριο, Παρασκευή (01/06) οι υποψήφιοι διαγωνίζονται στα Λατινικά θεωρητικής κατεύθυνσης, Χημεία θετικής κατεύθυνσης, Χημεία και Ηλεκτρολογία τεχνολογικής κατεύθυνσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: