www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Τελικά, λεφτά υπάρχουν;


Νέες βολές κατά τη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εξαπολύει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, επισημαίνοντας πως «όσο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ βλέπουν τα ποσοστά τους να συρρικνώνονται καθημερινά, όσο απομακρύνεται το σενάριο της αυτοδυναμίας των κομμάτων της συγκυβέρνησης, τόσο εντείνουν τον εκβιασμό του λαού».

 Μεταξύ άλλων σημειώνει πως τα δύο κόμματα «απειλούν ότι η Τρόικα δεν θα μας δώσει τα 130 δισ.» του δανείου, κάτι που «αναπαράγεται από όλα τα παπαγαλάκια που υπηρετούν τον εκβιασμό του λαού: αν δεν ψηφίσουμε τα κόμματα του Μνημονίου, λένε, δεν θα έχουμε χρήματα για μισθούς και συντάξεις».

 Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προσθέτει πως «το ότι τα χρήματα της Τρόικας δεν πηγαίνουν σε μισθούς και συντάξεις, αλλά στην ανακεφαλαίωση των Τραπεζών το ξέρει πια όλος ο κόσμος. Με τα 115 δισ.
ευρώ που έχει ταΐσει το δημόσιο τις Τράπεζες, θα μπορούσε να τις είχε αγοράσει 5 και 6 φορές».

 Μεταξύ άλλων σημειώνει πως «κατά ένα περίεργο τρόπο, βέβαια, λεφτά υπάρχουν για να μειώνεται η φορολογία του κεφαλαίου, για να "σώζονται" οι τράπεζες, για να συνεχίζουν οι ίδιες μεγάλες εταιρείες να αναλαμβάνουν με το αζημίωτο τα δημόσια έργα. Αντιθέτως, κάθε φορά που ο λαός δεν συναινεί στα σχέδια αυτά, ξαφνικά τα Ταμεία του δημοσίου εμφανίζονται "άδεια" και η χρεοκοπία προ των πυλών, αν δεν εφαρμόσουμε τις οδηγίες της Τρόικας. Τα ίδια μας είπαν και τον Ιούνη, τον Σεπτέμβρη, και τον Οκτώβρη, και τον Νοέμβρη. Κάθε φορά που το λαϊκό κίνημα αμφισβητεί τις επιλογές τους, εμφανίζεται η απειλή των "άδειων ταμείων". Μήπως τα ίδια δεν θα μας εκβιάζουν και την επομένη των εκλογών, όταν τα κόμματα της συγκυβέρνησης θα έχουν κατακρημνιστεί;».

 Καταλήγοντας η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τονίζει πως «δεν χρειαζόμαστε τα 130 δισ. της τρόικας, μας φτάνουν αυτά που θα εξοικονομήσουμε αν σταματήσουμε να πληρώνουμε τους τοκογλύφους και το κεφάλαιο. Υπάρχει άλλος δρόμος: με διαγραφή του χρέους και παύση πληρωμών στους τοκογλύφους για ένα χρέος που το έχουμε πληρώσει 2 και 3 φορές, με έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ, με εθνικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, με παραγωγική ανασυγκρότηση και τις δυνάμεις της εργασίας στο τιμόνι, με εργατικό έλεγχο παντού, μπορούμε να βγούμε από το αδιέξοδο που μας βυθίζουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: