www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Φ. Κουβέλης: Δεν είναι αυτοσκοπός η συμμετοχή στην κυβέρνηση


Κάλεσμα στους πολίτες να ψηφίσουν με ψυχραιμία και όχι με όχημα το φόβο απηύθυνε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, στη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε. Τάχθηκε κατά των πολιτικών δυνάμεων που ζητούν «υπεύθυνη ψήφο», καθώς –όπως είπε- «εννοούν ψηφίστε τους υπεύθυνους της κρίσης» και πρόσθεσε: «Η ψήφος στη ΔΗΜΑΡ είναι μια ψήφος απόρριψης της μιζέριας, της απελπισίας και του φόβου».

Όσον αφορά το κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει μετά τις εκλογές, ο κ. Κουβέλης επανέλαβε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα δώσει αριστερό άλλοθι στη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. «Και οι δύο αποκρύπτουν ότι η βάση της συνεργασίας τους θα είναι η πιστή μέχρι κεραίας εφαρμογή των μνημονίων που συνυπέγραψαν», ανέφερε χαρακτηριστικά. Οπως είπε, «η συμμετοχή στην κυβέρνηση είναι μέσο, δεν είναι αυτοσκοπός. Δεν θα μετατραπούμε σε στηρίγματα, σε
τσόντες του μνημονίου για να καταλάβουμε καρέκλες».

«Θα πάρουμε μέρος στην αναζήτηση κυβερνητικού σχήματος και αν φτάσει στα χέρια μας η διερευνητική εντολή θα αναζητήσουμε τη δεδηλωμένη», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και είπε ακόμη ότι «η πρότασή μας για συγκρότηση κυβέρνησης απευθύνεται σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις».

 Εξάλλου, υποστήριξε ότι «όσο πιο ισχυρή προκύψει η ΔΗΜΑΡ στις 6 Μαΐου και όσο περισσότερο αποδοκιμαστούν τα κόμματα του μονοδρόμου τόσο ενισχύεται η πιθανότητα να αλλάξει πορεία η χώρα [...] με την απαγκίστρωση από τα μνημόνια».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι οι πολίτες απαιτούν οι θυσίες τους να μην τους εξοντώνουν, να είναι δίκαιες. Επεσήμανε ότι η ΔΗΜΑΡ είναι η κατεξοχήν μεταρρυθμιστική αριστερά και συνέχισε: «Αντιπαλεύουμε τις δυνάμεις της αδράνειας και της ακινησίας με όποιο πολιτικό χρώμα και αν εμφανίζονται».

Παρατήρησε ακόμη ότι «οι σημερινές πολιτικές βρίσκονται στον αντίποδα της ανάπτυξης» και συμπλήρωσε: «Ενισχύοντας τη ΔΗΜΑΡ ενισχύετε τη δύναμη που μάχεται για γνήσιες μεταρρυθμίσεις. Δίνοντας δύναμη στη ΔΗΜΑΡ δίνετε δύναμη σε μια υπεύθυνη πολιτική».

 Επιπλέον, ο κ. Κουβέλης ξεκαθάρισε ότι η Δημοκρατική Αριστερά είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα και ότι δεν συμπορεύεται με αντιευρωπαϊκές δυνάμεις. «Η Ευρώπη στην οποία αποβλέπουμε και την οποία διεκδικούμε είναι η Ευρώπη της ανάπτυξης και της αλληλεγγύης, των δημοκρατικών θεσμών», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: