www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

«Οι πολιτικοί να πουν στο λαό την αλήθεια»


Ο πολιτικός κόσμος πρέπει να πει καθαρά στον ελληνικό λαό την αλήθεια και να μην τα ρίχνει όλα στο μνημόνιο και τους ξένους, αναφέρει σε άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Όπως υποστηρίζει, η Ελλάδα δεν πρέπει να συζητήσει το ενδεχόμενο αποδέσμευσης από τις συμβατικές της υποχρεώσεις, ωστόσο έχει τη δυνατότητα να τις θέσει σε διάλογο.

Ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει μεταξύ άλλων: «Oι εκλογές θα είναι καθοριστικές, καθώς τα μηνύματα που έλαβαν ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός κ. Πικραμμένος, αλλά και οι Αντ. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες ήταν
περισσότερο από σαφή: Η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη είναι συνυφασμένη με την τήρηση των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί με τη νέα δανειακή σύμβαση, καθώς και με την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και οι συζητήσεις περί απομάκρυνσής της δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση “μπλόφα”».

Επισημαίνει ότι τα παλιά πολιτικά στελέχη πρέπει να μείνουν σε δεύτερο πλάνο και να προβληθούν νεότερα πολιτικά στελέχη, άφθαρτα τα οποία μπορούν να επηρεάσουν περισσότερο την κοινή γνώμη.

«Το μνημόνιο, τα δυο μνημόνια για την ακρίβεια, περιέχουν πολλά λάθη, αρκετά από τα οποία είναι δυνατόν να διορθωθούν. Η Ευρώπη, για όσους την ξέρουν, είναι ένας οργανισμός ο οποίος δέχεται τον διάλογο, στηρίζεται στον διάλογο.

Είναι αυτονόητο ότι ορισμένες αδυναμίες μπορούν σίγουρα να διορθωθούν, υπό την προϋπόθεση όμως, ότι τον διάλογο θα τον κάνουμε ενωμένοι, όσο το δυνατόν περισσότερο, ισχυροί και ταυτόχρονα να είμαστε φιλικοί και αξιόπιστοι. Πρέπει να ανακτήσουμε -είναι δύσκολο αλλά μπορούμε να το πετύχουμε σιγά σιγά- τη χαμένη αξιοπιστία μας», σημειώνει.

Αυτή την περίοδο, όπως τονίζει, ξανασυζητείται το όλο πρόβλημα της λιτότητας που απασχολεί όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και είναι βέβαιο ότι θα πάμε τουλάχιστον σε ένα συμπληρωματικό σύμφωνο, που θα ευνοήσει την ανάπτυξη, κάτι που για μας είναι σημαντικό.

«Θα ήθελα να τονίσω είναι ότι ο προεκλογικός αγών πρέπει να επικεντρωθεί στις πολιτικές. Πρέπει, δηλαδή, να ξεκαθαρίσει το βασικό πολιτικό πρόβλημα σε αυτές τις εκλογές, το οποίο συνοψίζεται στο εάν η χώρα θα μείνει ή θα φύγει από το ευρώ. Εάν θα μείνει ή θα φύγει από την Ευρώπη», αναφέρει, ενώ υποστηρίζει ότι όσοι λένε ότι δεν μπορούν να μας βγάλουν από το ευρώ είναι δεν είναι σοβαροί.


Δεν υπάρχουν σχόλια: