www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Ο Βαλλιανάτος "αγκάθι" στη συνεργασία Δράσης και Δημιουργίας Ξανά


Πρόβλημα έχει δημιουργηθεί ως φαίνεται στις διεργασίες για τη συνεργασία "Δράσης" και "Δημιουργίας Ξανά" καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο Στέφανος Μάνος ζήτησε από τον πρόεδρο της Φιλελεύθερης Συμμαχίας Γρηγόρη Βαλλιανάτο να αποσυρθεί από τον πολιτικό σχηματισμό για χάρη του Θάνου Τζήμερου.

"Οι θέσεις της ΦΙΣ στα εθνικά θέματα και στο μεταναστευτικό με ενοχλούν. Με ενοχλεί επίσης η τάση του Βαλλιανάτου να προκαλεί και συχνά να μπερδεύει τον ρόλο του ακτιβιστή για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων με τον ρόλο του πολιτικού.

Για να μην με παρεξηγήσετε: θεωρώ ότι κάθε ενήλικας έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί το σώμα του όπως του αρέσει και καμία διάκριση δεν θα πρέπει να γίνεται εις βάρος ανθρώπων για τις
σεξουαλικές τους προτιμήσεις, άρα υποστηρίζω τον ακτιβισμό του Βαλλιανάτου. Όμως η πολιτική είναι ένα άλλο πράγμα. Ο ακτιβιστής οφείλει να είναι αιχμηρός, προκλητικός, εριστικός ενδεχομένως, για να ξυπνήσει συνειδήσεις, ο πολιτικός το ακριβώς αντίθετο. Όταν όλα τα βλέπεις υπό το πρίσμα των σεξουαλικών επιλογών, γράφεις για τον ομοφοβικό Μητροπάνο, τη μέρα του θανάτου του. Μέγιστη απρέπεια. Όμως εκεί τελειώνουν και οι ενστάσεις μου. Η Δημιουργία, ξανά! συνεργάζεται με τη Δράση κι όχι με τη ΦΙΣ και είναι δουλειά της Δράσης να βρει τον τρόπο ώστε στην επόμενη Βουλή να εκλεγούν μόνο μέλη της Δράσης. Ναι, αυτό το θέμα δεν διευκρινίστηκε με λεπτομέρειες - χρεώστε το λάθος σε μένα. Μένει λοιπόν να αποσαφηνιστεί", έγραψε χαρακτηριστικά στον λογαριασμό του στο Facebook ο Θάνος Τζήμερος.

Ο Στέφανος Μάνος κάλεσε τον κ. Βαλλιανάτο στα γραφεία του κόμματος όπου του ζήτησε να αποσυρθεί.

Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Τζημερος φέρεται να πήρε προσωπικά στο τηλέφωνο τον κ. Βαλλιανάτο και του εξέφρασε την αντίθεση για τις απόψεις του.

Συνεπώς, φαίνεται πως ο κ. Μάνος υιοθέτησε το αίτημα του κ. Τζήμερου ζητώντας από τον κ. Βαλλιανάτο να αποσυρθεί.

Από την πλευρά τους τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της Δράσης που ήσαν παρόντα επικρότησαν με ενθουσιασμό την απόφαση του κ.Μάνου ενώ μόνοι διαφωνούντες ήταν οι Τασος Αβραντίνης και Αντύπας Καρίπογλου οι οποίοι τόνισαν ότι στην εισήγηση τους ότι το αίτημα ήταν απαράδεκτο και ότι οι ίδιοι θα παραιτούντο αν γινόταν δεκτό.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες στελέχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας πού επρόκειτο να ανακοινώσουν την υποστήριξη τους στο εγχείρημα, ανέστειλαν την απόφαση τους μετά από αυτές τις εξελίξεις.

Τέλος, σημειώνεται ότι η Φιλελεύθερη Συμμαχία εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο "Να υπερασπιστούμε τον κάθε Γρηγόρη Βαλλιανάτο".

Αναλυτικά αναφέρει:

"Με έκπληξη διαβάσαμε το τελεσίγραφο του κ. Τζήμερου με το βέτο στη συμμετοχή του κ.Βαλλιανάτου, Προέδρου της Φιλελεύθερης Συμμαχίας, στη συνεργασία Δημιουργία Ξανά-Δράση-Φιλελεύθερη Συμμαχία, αναιρώντας όσα είχε συμφωνήσει μόλις 24 ώρες πριν.

Το νέο 'ήθος' και ο νέος 'πολιτικός πολιτισμός', απ'οτι φαίνεται, είναι εδώ.

Η πρόταση αυτή δεν ζητά απλώς τον αποκλεισμό του Γρηγόρη Βαλλιανάτου. Ζητά τον αποκλεισμό του κάθε 'Γρηγόρη Βαλλιανάτου', του κάθε ενεργού πολίτη που έχει διαφορετική άποψη και τρόπο έκφρασης.

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία παραδίδει αυτή την συμπεριφορά στη κρίση του κάθε σκεπτόμενου και φιλελεύθερου πολίτη της χώρας.

Με τη βοήθεια των φίλων της ελευθερίας, της ανεκτικότητας και της διαφορετικότητας, η Φιλελεύθερη Συμμαχία θα συνεχίσει το δρόμο της για την στήριξη και προώθηση των ατομικών δικαιωμάτων και της ανοιχτής κοινωνίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: