www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

BBC: «Ο ΣΥΡΙΖΑ νομίζει πως οι Ευρωπαίοι μπλοφάρουν»


Στην Ελλάδα και στην τελευταία προσπάθεια για σχηματισμό κυβέρνησης είναι στραμμένη για ακόμη μία φορά η προσοχή των διεθνών Μέσων Ενημέρωσης.

Τα διεθνή δίκτυα, με συνεχή ενημέρωση, αναφέρονται εκτενώς στις δραματικές πολιτικές εξελίξεις.

Το CNN κάνει λόγο για «έσχατη προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης, μία εβδομάδα μετά την ψήφο τιμωρίας των πολιτών κατά των παραδοσιακών κομμάτων»  και συνεχίζει «η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα επηρεάσει την ήδη εύθραυστη
οικονομία της ευρωζώνης»

Η βρετανική εφημερίδα Guardian αναφέρει ότι «οι Έλληνες ακροβατούν στο γκρεμό» και συνεχίζει:

«Με το ελληνικό έθνος να βιώνει τη χειρότερη κρίση της σύγχρονης εποχής οι πολιτικοί αρχηγοί συναντούνται υπό τον Πρόεδρο Παπούλια για το σχηματισμό μιας κυβέρνηση συνεργασίας. Αλλά η παρέμβαση του Προέδρου Παπούλια μοιάζει εξαρχής καταδικασμένη».

Για «ρώσικη ρουλέτα» κάνει λόγο και το βρετανικό δίκτυο BBC υποστηρίζοντας πως ο κύριος Τσίπρας νομίζει πως οι Ευρωπαίοι μπλοφάρουν σχετικά με την έξοδό μας από το κοινό νόμισμα.

«Ο Πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας προσπαθεί να ενώσει τους πολιτικούς αρχηγούς σε μια κυβέρνησης που θα μπορούσε να αποτρέψει την πτώχευση της Ελλάδας» αναφέρει και η εφημερίδα Le Monde.

Την ίδια στιγμή, το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel υποστηρίζει ότι  Αριστερά μπλοκάρει το σχηματισμό κυβέρνησης στην Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: