www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Έμμισθος της ΕΥΠ υποψήφιος βουλευτής;


Ντοκουμέντο για χρηματοδότηση από τα μυστικά κονδύλια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) δημοσιογράφου που κατέρχεται ως υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα του κ. Π. Καμμένου, Ανεξάρτητοι Έλληνες, φέρνει στο φως της ο "Ελεύθερος Τύπος".
 
 Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο δημοσιογράφος Βασίλης Χήτος φέρεται να έλαβε από τη Β' Διεύθυνση της ΕΥΠ για "προσφερθείσες υπηρεσίες κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2011" το ποσό των 30.000 ευρώ.

Η είσπραξη του ποσού, που αντιστοιχεί σε 5.000 ευρώ μηνιαίως, έγινε στις 10 Ιανουαρίου του 2012 βάσει της απόδειξης που φέρει τις υπογραφές του διοικητή της ΕΥΠ κ. Κωνσταντίνου Μπίκα, της αρμόδιας διευθύντριας της ΕΥΠ και βέβαια του δημοσιογράφου, που κατεβαίνει ως υποψήφιος του
κόμματος Ανεξάρτητοι Έλληνες στο νομό Ιωαννίνων.
 
 Σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο" η αποκάλυψη αυτή δημιουργεί σειρά ερωτημάτων, καθώς πέρα από το γεγονός ότι η αμοιβή δημοσιογράφου από μυστικά κονδύλια κρατικών υπηρεσιών έρχεται σε πλήρη αντίθεση με θεμελιώδεις αρχές της δημοσιογραφίας ταυτόχρονα δημιουργεί μείζον πολιτικό ζήτημα για τον κ. Καμμένο, ο οποίος στο προεκλογικό του πρόγραμμα δεν παύει να διακηρύττει την ανάγκη για διαφάνεια και έλεγχο στις χρηματοδοτήσεις του πολιτικού συστήματος.
 
 Αντίδραση ΕΥΠ

Εντελώς ψευδές χαρακτηρίζει το δημοσίευμα κορυφαία πηγή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών κάνοντας λόγο για πλαστογραφία. Η ηγεσία της ΕΥΠ αναμένεται να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία.

Διαψεύδουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

Το δημοσίευμα είναι ψευδές, τόνισε, μιλώντας στο Ράδιο 9, και ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος, Κ. Μαρκόπουλος, και προανήγγειλε σκληρή απάντηση από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.


Διαψεύδει ο δημοσιογράφος, Βασίλης Χήτος ότι παίρνει χρήματα από την ΕΥΠ


Οργισμένη ήταν η αντίδραση του υποψήφιου βουλευτή με τους Ανεξάρτητους Ελληνες στην Ήπειρο και δημοσιογράφου, Βασίλη Χήτου με αφορμή σημερινό δημοσίευμα που παρουσιάζει τον ίδιο, να έχει έμμισθη σχέση με τη ΕΥΠ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», ο δημοσιογράφος εμφανίζεται να λαμβάνει τον προηγούμενο Ιανουάριο από τα μυστικά κονδύλια της ΕΥΠ το ποσό των 30.000 ευρώ για «προσφερθείσες υπηρεσίς το Β' εξάμηνο του 2011».

 Μάλιστα, η εφημερίδα δημοσιεύει και την απόδειξη της υποτιθέμενης πληρωμής, όπου φέρεται να υπογράφει ο δημοσιογράφος ως εισπράξας.
 
«Δεν μπορούν να χτυπήσουν τον Πάνο Καμμένο και χτυπούν εμένα. Είναι πλαστή η απόδειξη που παρουσιάζει η εφημερίδα, και κανείς δεν με πήρε τηλέφωνο, να με ρωτήσει», ανέφερε σήμερα το πρωί στον Βήμα FM 99,5 σε έντονο ύφος ο κ. Χήτος και πρόσθεσε: «Αν αποδειχθεί οποιαδήποτε έμμισθη σχέση μου με την ΕΥΠ να δημεύσουν αμέσως την ακίνητη περιουσία μου».

 Απέδωσε το δημοσίευμα στο γεγονός ότι ο ίδιος είναι σε θέση -όπως είπε- να κερδίσει την έδρα της Ν.Δ στα Ιωάννινα και συμπλήρωσε: «Καλώ τον διοικητή της Υπηρεσίας, κ. Μπίκα να δώσει απαντήσεις».

Εξάλλου, με δηλώσεις του και στον ΣΚΑΙ, ο κ. Χήτος υποστήριξε πως «είχε αντιπαλότητα με την ΕΥΠ εδώ και πολλά χρόνια».

Όπως είπε, η μοναδική φορά που επισκέφτηκε τα γραφεία της ΕΥΠ ήταν για να δοθούν διευκρινίσεις για δημοσίευμα της εφημερίδας όπου εργαζόταν τότε.






Δεν υπάρχουν σχόλια: