www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Αλ. Τσίπρας: Δεν θα αρνηθούμε την ψήφο κανενός


Στην αναζήτηση στήριξης και από δυνάμεις εκτός της Αριστεράς, σε περίπτωση εντολής σχηματισμού κυβέρνησης, επέμεινε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τις χθεσινές του δηλώσεις για αποδοχή της «χείρας» βοηθείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων μετεκλογικά, που πυροδότησαν θύελλα αντιδράσεων.

«Είπα το αυτονόητο, όταν ο Πρόεδρος τη Δημοκρατίας δώσει διερευνητική εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ, θα απευθυνθούμε στα κόμματα της Αριστεράς για το σχηματισμό κυβέρνησης και ακόμα κι αν δεν συγκεντρώνουμε τη δεδηλωμένη, θα ασκήσουμε το συνταγματικό μας δικαίωμα να απευθυνθούμε στη Βουλή για να λάβουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Και εκεί δεν θα αρνηθούμε την ψήφο κανενός, την ψήφο όμως σε μια κυβέρνηση
της Αριστεράς», ανέφερε, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real fm.

Ανάλογες δηλώσεις έκανε ο κ. Τσίπρας και από την Αλεξανδρούπολη, όπου περιοδεύει, υπογραμμίζοντας πάντως πως ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίστηκε και αγωνίζεται προεκλογικά, εκλογικά και μετεκλογικά για προγραμματική σύγκλιση και κυβέρνηση συνεργασίας των δυνάμεων της αριστεράς που θα ανατρέψει το μνημόνιο και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα προγραμματικής σύγκλισης προεκλογικά, εκλογικά και μετεκλογικά με δυνάμεις, με τις οποίες έχουν διαμετρικά αντίθετες απόψεις.

Τόνισε επίσης ότι «όσο πλησιάζει η κρίση του λαού, τόσο τα παπαγαλάκια της διαπλοκής και τα κόμματα του μνημονίου θα ξεδιπλώνουν τον πανικό τους. Γιατί οι μέρες της εξουσίας τους είναι πια μετρημένες. Φοβούνται τη μεγάλη ανατροπή και τη μαζική στήριξη του λαού μας στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ».

 Αντιδράσεων συνέχεια

 Το «άνοιγμα» του κ. Τσίπρα στον Πάνο Καμμένο συνεχίζει να πυροδοτεί έντονες αντιδράσεις.

«Τσίπρας και Καμμένος ξανάρχονται κοντά. Η τελική πρόταση "Πρωθυπουργός η Παπαρήγα" με στήριξη των δύο, θα μπορούσε να επιστρατεύσει και την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Ο κομμουνιστικός Φιλελευθερισμός είναι άραγε πρόταση του συμβούλου του κ. Καμμένου, του κ. Γ. Γεωργαλά;», σχολιάζει σε σημερινή ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ.

Από την πλευρά της η Δημοκρατική Αριστερά απορρίπτει την πρόταση Τσίπρα «για δήθεν αντιμνημονιακή συνεργασία ετερόκλητων δυνάμεων, που συμπεριλαμβάνουν και ακραίες εκδοχές της λαϊκιστικής δεξιάς, όπως το κόμμα του κ. Καμμένου».

«Η Δημοκρατική Αριστερά σταθερά αγωνίζεται για την προοδευτική διέξοδο από την κρίση, στη βάση ενός προγράμματος δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων και σταδιακής απαγκίστρωσης από τους επαχθείς όρους του μνημονίου», δήλωσε σήμερα ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, Σπύρος Λυκούδης.

Η πρόταση της ΔΗΜΑΡ, όπως υπογράμμισε, απευθύνεται στις προοδευτικές δυνάμεις και είναι ακριβώς στον αντίποδα της πρότασης του κ. Τσίπρα.

«Πρόκειται για ακροβασία...διαλύει την εικόνα της κυβέρνησης της Αριστεράς που προτείνει», υποστήριξε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5.

«Αν ο κ. Καμμένος είναι πιο προοδευτικός από το ΠΑΣΟΚ ας κάνει κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο» επισήμανε.

Ερωτηματικά, για το αν υπάρχει κρυφή συμφωνία μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου, διατύπωσε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κ. Καραμανλής», Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κατά την ομιλία του σε προεκλογική εκδήλωση της ΝΔ, στη Σίνδο Θεσσαλονίκης.

«Από τη μια πλευρά», όπως είπε, «ο κ. Καμμένος λέει ότι οι απόψεις του βρίσκονται κοντά σε αυτές του κ. Τσίπρα και ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί μαζί του. Την ίδια ώρα λέει ότι μπορεί να συνεργαστεί με πολλούς αλλά όχι με τη ΝΔ. Ούτε νεκρός λέει ότι θα συμπράξει μαζί μας...από την άλλη πλευρά ο κ. Τσίπρας λέει ότι δε θα πετούσε ποτέ κάποιες ψήφους βουλευτών από τον κ. Καμμένο, γιατί, κατά την άποψη του κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τις ψήφους κάποιων βουλευτών».

«Για μας το θέμα είναι αλλού: εάν υπάρχει συμφωνία μεταξύ Τσίπρα και Καμμένου γιατί την κρατούν κρυφή; Εάν οι δυο τους τα έχουν βρει, κατά το κοινώς λεγόμενο, γιατί δεν το παραδέχονται, γιατί δεν το λένε ανοιχτά στον κόσμο που τους παρακολουθεί;», διερωτήθηκε ο κ. Μεϊμαράκης.

 «Ιστορικό λάθος από Παπαρήγα, Κουβέλη»

 Η Αλέκα Παπαρήγα και ο Φώτης Κουβέλης κάνουν ιστορικό λάθος με την απόλυτη άρνηση τους στην πρόταση συσπείρωσης της αριστεράς σε ένα κοινό πρόγραμμα, εκτίμησε σε σημερινές του δηλώσεις ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ενώ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο σύμπραξης του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Ελληνες σε κυβερνητικό επίπεδο 

Δεν υπάρχουν σχόλια: