www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Γ. Μπαμπινιώτης: Σαφής σκοπός η εφαρμογή του νόμου για τα ΑΕΙ


Σε εξέλιξη είναι η παρθενική συνεδρίαση της ομάδας εργασίας για τα ΑΕΙ . Υποδεχόμενος τα μέλη της, ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης τόνισε ότι σαφής σκοπός της επιτροπής είναι η εφαρμογή του νόμου.

Όπως είπε, η εργασία της επιτροπής δεν είναι τυπική, αλλά θέμα ουσίας. «Θεωρώ», πρόσθεσε, «ότι η ελληνική κοινωνία, η οποία μαστίζεται σήμερα από μία πρωτοφανή κρίση προσβλέπει και δικαιούται να προσβλέπει στα πανεπιστήμια, να σταθούν κοντά της, να τη βοηθήσουν, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να υπάρξει ομαλή λειτουργία και ηρεμία στα πανεπιστήμια και όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να στηρίζουμε με τον επιστημονικό τρόπο, με
όλη τη δυνατότητα ανάπτυξης που παρέχουν τα πανεπιστήμια, αυτήν την χειμαζόμενη κοινωνία».

 «Οι πρυτάνεις προσπαθούν, με αίσθημα ευθύνης, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, ώστε τα πανεπιστήμια να συνεχίζουν να λειτουργούν ομαλά παρόλη την οικονομική δυσκολία», δήλωσε από την πλευρά του ο προεδρεύων της συνόδου των πρυτάνεων, πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τριαντάφυλλος Αλμπάνης.

Αντικείμενο συζήτησης, συμπλήρωσε, είναι «να δούμε όποια σημεία δημιουργούν πρόβλημα στην λειτουργία και στην εφαρμογή του νόμου -και αναφέρομαι στο διοικητικό πλαίσιο, γιατί όπως ξέρετε από 1.9.2012 δεν θα υπάρχουν διοικήσεις στα περισσότερα των Πανεπιστημίων, δεν θα υπάρχουν πρόεδροι τμημάτων και κοσμήτορες, άρα υπάρχουν τρέχοντα θέματα διοικητικής λειτουργίας των ιδρυμάτων, τα οποία θα πρέπει να επιλύσουμε».

 «Λίγο με ενδιαφέρει εμένα και τους συναδέλφους μου αν θα είμαστε πρυτάνεις από τις 1.9.2012. Μας ενδιαφέρει τα πανεπιστήμια να έχουν διοικήσεις και να μπορούν να λειτουργήσουν ομαλά. Αυτός είναι ο στόχος της συμμετοχής μας. Ελπίζουμε να έχουμε ένα πόρισμα το οποίο θα δίδει λύσεις και διέξοδο στα πανεπιστήμια», κατέληξε ο πρύτανης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: