www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΙΚΑ: Μέχρι τις 30/4 οι αιτήσεις για ρύθμιση οφειλών


Λήγει στις 30 Απριλίου η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων υπαγωγής σε καθεστώς ευνοϊκής ρύθμισης οφειλών στο Ιδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Η υποχρέωση καταβολής της πρώτης δόσης είναι έως τις 31 Μαΐου. Για όσους ρυθμίζουν τις οφειλές παρατείνεται η αναστολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης μέχρι 31/12/2013. Η ρύθμιση αφορά κεφαλαιοποιημένες οφειλές μέχρι τις 31/12/2011.

Οι ασφαλισμένοι που θα υποβάλουν αίτηση μέχρι τις 30/4/12, θα έχουν έκπτωση 40% στα πρόσθετα τέλη. Στην περίπτωση της εφάπαξ εξόφλησης, έως και 6 δόσεις, η
έκπτωση είναι 100% και έως 10 δόσεις, 75%.

Στις ευνοϊκές ρυθμίσεις μπορούν να ενταχθούν και οφειλέτες που είχαν ενταχθεί σε προηγούμενη ρύθμιση και την έχουν απωλέσει.

Η διοίκηση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση στην προθεσμία, ενώ με εγκύκλιο που εξέδωσε ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, διευκρινίζει τον τρόπο που θα γίνει για τον Οργανισμό η ρύθμιση των οφειλών.

Στην εγκύκλιο του ΟΑΕΕ επισημαίνεται προς τις υπηρεσίες του Οργανισμού, ότι έως τις 30 Απριλίου το 1ο δίμηνο του 2012 έχει καταστεί απαιτητό, και είναι υποχρεωτική η καταβολή του, για να πραγματοποιηθεί, η ένταξη του οφειλέτη στο διακανονισμό.

Ακόμη ως το τέλος Μαΐου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η ενοποίηση των ασφαλιστικών κωδικών από 936 που είναι σήμερα σε 78, ενώ από την 1η Ιουνίου αποδοχές και οι ασφαλιστικές εισφορές θα καταβάλλονται στις τράπεζες και στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛ.ΤΑ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: