www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Αποσύρεται η διάταξη για τεκμήρια σε πατάρια, σοφίτες, υπόγεια

Αποσύρονται από το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας οι διατάξεις για τον τρόπο υπολογισμού και το ύψος του τεκμηρίου δαπάνης των υπόγειων χώρων, των παταριών και των σοφιτών, που τακτοποιήθηκαν με τις διατάξεις του ν.4014/2011, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών.


Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, οι εν λόγω διατάξεις θα αποτελέσουν αντικείμενο του φορολογικού διαλόγου που διενεργείται στο Υπουργείο Οικονομικών και ύλη του υπό κατάρτιση Εθνικού Φορολογικού Συστήματος.

Αποσύρονται επίσης οι διατάξεις που έχουν ενταχθεί στο ίδιο σχέδιο νόμου και αφορούν σε θέματα της Επιτροπής Ελέγχου Παιγνίων, προκειμένου να προηγηθεί δημόσια διαβούλευση με τους
ενδιαφερόμενους φορείς, πριν από τη συζήτηση των διατάξεων στη Βουλή.

«Πρωταρχικό μέλημα στις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται η χώρα είναι η σύγκλιση των απόψεων σε ενιαίο, απλό, σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα», τονίζει το υπουργείο Οικονομικών στην ανακοίνωσή του και καλεί τη ΝΔ να επανέλθει στον διάλογο για το Νέο Φορολογικό Σύστημα, ο οποίος πρόκειται να ολοκληρωθεί στις επόμενες ημέρες.

Μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, είχε εκφράσει την πρόθεσή του να εισηγηθεί την απόσυρση της διάταξης για τα τεκμήρια σε βοητικούς χώρους που τακτοποιήθηκαν στην αυριανή κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Ανάπτυξης και Οικονομικών της Βουλής όπου θα συζητηθεί το σχετικό νομοσχέδιο.

 Όπως σημείωσε, θα προέβαινε σε αυτήν την κίνηση για λόγους αξιοπιστίας του κράτους, καθώς είχε ανακοινωθεί ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο.

«Υπάρχει ένα σοβαρό θέμα και το κράτος εμφανίζεται ως αναξιόπιστο παρότι είναι σωστή η ρύθμιση», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

 Γ. Βρούτσης: Σε άτακτη υποχώρηση το ΠΑΣΟΚ

«Σήμερα, πλέον, όλοι κατάλαβαν πόσο διαφέρουμε από τη φορομπηχτική πολιτική του ΠΑΣΟΚ που για δυόμισι χρόνια, συνέβαλε στην καταστροφή της οικονομίας μας», σχολίασε ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας, της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης.

«Η επιμονή της Νέας Δημοκρατίας κατάφερε να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ σε άτακτη υποχώρηση και να γλιτώσει τους πολίτες από ένα ακόμη φόρο», υπογράμμισε ο βουλευτής Κυκλάδων και έκανε λόγο για άλλη μια δικαίωση για τη Νέα Δημοκρατία

 Όπως επανέλαβε, η ΝΔ μιλά για ένα απλό, δίκαιο και αναπτυξιακό φορολογικό σύστημα, που θα εφαρμόσει μετά τις εκλογές. «Τις θέσεις μας», επεσήμανε, «τις έχουμε καταθέσει δημόσια στον ελληνικό λαό. Τις καταθέσαμε, επίσης, σε όλες τις συναντήσεις», ενώ «το ΠΑΣΟΚ, μέχρι σήμερα, δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό και, όπως αποδείχτηκε, παραμένει πιστό στις επιλογές των φοροεπιδρομών».

Οι κάλπες πλέον θα κρίνουν και θα αξιολογήσουν τα κόμματα, τα προγράμματά τους, τις ευθύνες τους και την αξιοπιστία τους, κατέληξε ο κ. Βρούτσης.

ΔΗΣΥ: Παροιμιώδης προχειρότητα

 Για παροιμιώδη προχειρότητα στον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζονται και μετά ανακαλούνται μέτρα κάνει λόγο η Δημοκρατική Συμμαχία, σημειώνοντας ότι ενισχύεται το αίσθημα ανασφάλειας των φορολογούμενων.

«Δυστυχώς, το κράτος εμφανίζεται αναξιόπιστο εδώ και δύο χρόνια, στο θέμα επιβολής και είσπραξης φόρων, καθώς η αγωνία της κυβέρνησης να καλύψει τις οικονομικές "τρύπες" που η ίδια δημιούργησε εξαιτίας των απίστευτων καθυστερήσεων στην εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών, λειτουργεί πάντα εις βάρος των πολιτών», δήλωσε ο τομεάρχης Υποδομών Μεταφορών και Περιβάλλοντος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης. «Η ρύθμιση των οικονομικών της χώρας απαιτεί σοβαρότητα και όχι παλινωδίες», παρατήρησε, επισημαίνοντας ότι τα ακίνητα των Ελλήνων πολιτών ήδη έχουν υπερφορολογηθεί και πλέον απαιτείται εξισορρόπηση και επαναπροσδιορισμός των μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: