www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Θεσσαλονίκη: Ανάρπαστες οι πατάτες σε τιμή παραγωγού


Πάνω από 55 τόνους πατάτας, ποσότητα πενταπλάσια σε σχέση με αυτή που είχε προϋπολογιστεί, παρήγγειλαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (ΑΠΘ) οι καταναλωτές στη Θεσσαλονίκη, σπεύδοντας να επωφεληθούν από την πρωτοβουλία της Γεωπονικής Σχολής να διαθέσει το προϊόν σε τιμή παραγωγού, ήτοι 0,25 ευρώ ανά κιλό ή 5 ευρώ τα 20 κιλά.

Η διάθεση πατάτας Νευροκοπίου και Ανω Βροντούς στις συγκεκριμένες προνομιακές τιμές θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή από τις 11.00 μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι, στο προαύλιο του κτηρίου διοίκησης του ΑΠΘ, ενώ θα συνεχιστεί μεθαύριο Σάββατο, με τη διάθεση άλλων 50 τόνων, μεταξύ
11.00 και 13.00, στον ίδιο χώρο.

Πάντως, αύριο θα μπορούν να αγοράσουν πατάτες μόνο όσοι έσπευσαν να τις παραγγείλουν μέχρι τις 15.00 σήμερα. Οι υπόλοιποι θα μπορούν απλά να παραγγείλουν κι αν οι νέες παραγγελίες είναι πολλές, δεν αποκλείεται να «στηθεί» αντίστοιχη υπαίθρια αγορά στο ΑΠΘ και τη Δευτέρα.

«Λάβαμε περισσότερα από 1000 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με παραγγελίες, ενώ τα τηλέφωνα της Γεωπονικής Σχολής και το κινητό μου δεν σταμάτησαν να χτυπούν για τον ίδιο σκοπό. Δεν περιμέναμε να ζητηθούν πάνω από 10 τόνοι και ίσως φτάσουμε ακόμη και τους 60, καθώς δεν έχουν ακόμη καταμετρηθεί όλες οι παραγγελίες», εξηγεί στο ΑΜΠΕ ο ομότιμος καθηγητής Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων του ΑΠΘ, Χρίστος Θ. Καμενίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: