www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Αντιδράσεων συνέχεια για το χάος με το τέλος ακινήτων


Ταλαιπωρίας συνέχεια για εκατοντάδες καταναλωτές στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ όπου και σήμερα σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές εξαιτίας του χάους που επικρατεί με το θέμα της πληρωμής του τέλους ακινήτων. Πολλοί ήταν αυτοί που ήθελαν να πληρώσουν μόνο ό,τι αντιστοιχεί στην κατανάλωση ρεύματος, με τους υπαλλήλους της ΔΕΗ όμως να τους εξηγούν ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται και το αλαλούμ συνεχίζεται.

Δεν υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το ειδικό τέλος ακινήτων, αλλά δημοσιογραφικές πληροφορίες από τη διάσκεψη, οι οποίες όμως δεν διαφέρουν τίποτα από τη ρύθμιση που έχουμε κάνει για το θέμα, υποστήριξε σε δηλώσεις του στο
Real FM, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος για το θέμα.

Όπως είπε, υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία για όποιον έχει αποδεδειγμένα αδυναμία καταβολής του τέλους και επανέλαβε πως δεν έχει γίνει καμία διακοπή ηλεκτροδότησης σε αναξιοπαθούντες, ανάπηρους, ή συνταξιούχους που έχουν δηλώσει ότι αδυνατούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων.

«Όποιος εμπίπτει σε εξαιρέσεις, όποιος έχει πραγματική αδυναμία, πηγαίνει στη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία, ζητάει απαλλαγή ή μείωση και υπάγεται σε ειδικό καθεστώς που προβλέπεται. Αυτό γίνεται με μια εύκολη και απλή διαδικασία. Εάν καθυστερήσει λίγες μέρες αυτή η διαδικασία μπορεί να πει στη ΔΕΗ ότι "εκκρεμεί η απόφαση για την αλλαγή μου ή για την εξαίρεσή μου, για την υπαγωγή μου σε ευνοϊκές ρυθμίσεις" και όλα πηγαίνουν μια χαρά», υποστήριξε ο ΥΠΟΙΚ για να προσθέσει:

«Ούτε κόπηκε η παροχή ρεύματος σε κάποιον καταναλωτή, σε κάποιο νοικοκυριό που έχει ανάγκη, σε κάποιον φτωχό, ανήμπορο, ανάπηρο και ούτω καθ' εξής. Αν κάποιοι, οι οποίοι έχουν την οικονομική άνεση ή απλώς πρέπει λίγο να δυσκολευτούν και να αναδιοργανώσουν τα οικονομικά τους, θέλουν να κρυφτούν πραγματική αδυναμία, αυτό δεν είναι σωστό. Γιατί αν καταρρεύσουν τα έσοδα, δεν υπάρχουν δαπάνες». «Δηλαδή εάν δεν πετύχουμε τους στόχους τους προϋπολογισμού και έχουμε κάμψη των εσόδων το πρώτο τρίμηνο και μετά λόγω εκλογών συνεχιστεί αυτό, πρέπει να ληφθούν μέτρα», προειδοποίησε.

Για αντιφατικές δηλώσεις και ανακοινώσεις μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και της ΔΕΗ που εντείνουν «τη σύγχυση και την ταλαιπωρία του κόσμου», μίλησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Μιχελάκης, ζητώντας να μπει ένα τέλος στο αλαλούμ με το τέλος ακινήτων. «Οι κύριοι Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου, οφείλουν -έστω και τώρα- να συνεννοηθούν. Αυτό το μπάχαλο δεν πάει άλλο», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Τραγέλαφο χαρακτήρισε την κατάσταση με το ειδικό τέλος η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Πώς θα μετατρέψουν τα χρήματα που δώσαμε για το ρεύμα σε χαράτσι, διερωτήθηκε σε συνέντευξή της στο ρ/σ Real FM και επανέλαβε πως «η ΔΕΗ δεν είναι η αρμόδια για να εισπράττει χαράτσια». «Το έκαναν για να περάσουν αυτόν τον φόβο ότι θα κόψουν το ρεύμα... και τώρα σκέφτονται να κάνουν ενιαίο χαράτσι για τα σπίτια», ανεβάζοντας τις αντικειμενικές αξίες των σπιτιών, την ώρα που «οι εμπορικές αξίες των σπιτιών είναι στο μηδέν». Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα, υπογράμμισε η κ. Παπαρήγα, γι αυτό, συμπλήρωσε, «μια ώρα αρχύτερα ο λαός με την πάλη του και την ψήφο του, πρέπει να βάλει φραγμό σε αυτή την πολιτική, γιατί εδώ έχουν ξεπεραστεί και τα όρια της λογικής».

«Το υπουργείο Οικονομικών δε θέλει να παραδεχτεί την ήττα που υπέστη η αντισυνταγματική και βάρβαρη πολιτική του επιλογή για το χαράτσι στα ακίνητα», παρατήρησε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Κάνοντας πως δεν καταλαβαίνει αφήνει επίτηδες να δημιουργούνται καταστάσεις χάους στα σημεία πληρωμής, ενώ ταυτόχρονα με εκδικητικό τρόπο δεν αναγνωρίζει την απόφαση χιλιάδων πολιτών να μην πληρώσουν το χαράτσι, μέσω της διαδικασίας των ΑΤΜ. Ας σοβαρευτεί επιτέλους ο "συνταγματολόγος" υπουργός. Εκτίθεται ανεπανόρθωτα», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Οι κ.κ. Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου, οφείλουν να συνειδητοποιήσουν πως οι προσωπικές τους διαφορές και η αδυναμία της μεταξύ τους συνεννόησης, δεν επιτρέπεται να μεταφέρεται στις πλάτες των πολιτών που καθημερινά ταλαιπωρούνται εξαιτίας της αδυναμίας τους να συμφωνήσουν για το τέλος ακινήτων», σχολίασε με τη σειρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, καλώντας τους να βάλουν τέλος στο χάος που έχουν δημιουργήσει.

Η σύγχυση που έχει προκληθεί στους πολίτες με το χαράτσι στα ακίνητα είναι ενδεικτική και της κατάστασης που επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης, σημείωσε η Δημοκρατική Αριστερά και τόνισε πως επιβάλλεται, χωρίς άλλη καθυστέρηση, να δοθεί λύση στο θέμα, με γνώμονα την προστασία των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων.

Η ταλαιπωρία πέρα από την επιβάρυνση του ελληνικού λαού από την επιτακτική επιβολή και είσπραξη του τέλους μέσω της ΔΕΗ, έχει ξεπεράσει κάθε όριο, επισημαίνει, τέλος, το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών και κατηγορεί κυβέρνηση και ΥΠΟΙΚ ότι δεν δίνουν τέλος στη «συνταγματική απειθαρχία», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

«Μετά την εκμετάλλευση ενός Δημόσιου Οργανισμού σε ρόλο εισπράκτορα κεφαλικού φόρου, οι υπεύθυνοι αυτής της απολίτιστης κατάστασης που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας, κατά τη συναλλαγή τους με τη ΔΕΗ, συνεχίζουν με ανακριβείς δημόσιες δηλώσεις τους, να τροφοδοτούν την τρομοκράτηση και την κοινωνική σύγχυση. Δεν μας εκπλήσσει καθόλου, η εμμονή της εγχώριας τρόικας στον ίδιο αντισυνταγματικό, αντιδημοκρατικό και αντιλαϊκό βηματισμό, που αντιμετωπίζει τους Έλληνες πολίτες, ως υπηκόους και μάλιστα δεύτερης κατηγορίας», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: