www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Κ. Χατζηδάκης: Χρειάζεται εθνική στρατηγική στην ενέργεια


Την ανάγκη εθνικής στρατηγικής και συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων στον τομέα της ενέργειας υπογράμμισε ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Ανταγωνισμού της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

 Ο κ. Χατζηδάκης αναγνώρισε την πρόοδο που σημειώνεται στα θέματα πετρελαίου και τόνισε πως το παράδειγμα της Κύπρου «πρέπει να μας εμπνέει».

«Χρειάζεται εθνική στρατηγική και συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων για το σοβαρό θέμα της ενέργειας», διαμήνυσε, μιλώντας για τις δυνατότητες δημιουργίας νέων
θέσεων εργασίας, «πρώτα απ’ όλα μέσα από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας» οι οποίες «βρίσκονταν στο μηδέν και σήμερα έχουν προχωρήσει κάπως».

 «Η τουριστική ανάπτυξη μπορεί να συνδυάζεται με τις επενδύσεις στην ενέργεια», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα μεταφοράς του υγροποιημένου φυσικού αερίου, όταν αυτό εξαχθεί από την Κύπρο.

 Παράλληλα, καταλόγισε στο ΠΑΣΟΚ «χαλάρωση» στα θέματα της διπλωματίας των αγωγών, αναφέροντας ότι ιδίως τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης Παπανδρέου ακυρώθηκε το αρχικό σχέδιο της ΝΔ. Επίσης, έκανε λόγο για «πρόβλημα της ΔΕΗ, το οποίο παραμένει», αναφερόμενος στην πορεία εκσυγχρονισμού όπως και στα οικονομικά αποτελέσματα της επιχείρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: