www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Σε σταθμό μετρό του Λονδίνου το όνομα του Πύρρου Δήμα

Τα ονόματα 361 αθλητών, που έγραψαν ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα δοθούν στους σταθμούς του μετρό στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια των αγώνων το καλοκαίρι.


Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται το όνομα και του Πύρρου Δήμα. Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης με τέσσερα μετάλλια σε ισάριθμες ολυμπιάδες (τρία χρυσά και ένα χάλκινο) έχει μια από τις πιο εντυπωσιακές συγκομιδές και έτσι δεν θα μπορούσε να μην βρίσκεται στις επιλογές της Οργανωτικής Επιτροπής. Το όνομά
του θα δοθεί σε σταθμό της «κίτρινης» γραμμής, η οποία είναι αφιερωμένη στην άρση βαρών.

 Το έργο της μετονομασίας των σταθμών, αλλά και του συνολικού σχεδιασμού ενός χάρτη του Λονδίνου με αναφορές στου Ολυμπιακούς Αγώνες δόθηκε στον δημοσιογράφο του BBC Αλεξ Τρίκετ και τον ιστορικό των σπορ Νταβίντ Μπρουκς. Οι δυο τους σε κοινή τους δήλωση τόνιζαν, πως ήταν τεράστια πρόκληση να επιλέξουν μερικούς από τους κορυφαίους αθλητές όλων των εποχών, για να τοποθετήσουν τα ονόματά τους σε έναν προσωρινό χάρτη της πόλης.

 Τη μεγαλύτερη τιμή κράτησαν για τον Αμερικανό κολυμβητή Μαρκ Φέλπς, ο οποίος με 14 μετάλλια διατηρεί το ρεκόρ στη συγκομιδή των μεταλλίων. Το όνομα του Φελπς δόθηκε στον κεντρικό σταθμό του Ολυμπιακού Σταδίου του Λονδίνου, τον Στράτφορντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: