www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Επίσπευση νομοθετικών εκκρεμοτήτων εν όψει διάλυσης της Βουλής


Την πρόθεση της κυβέρνησης να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της προσεχούς εβδομάδας όλες οι νομοθετικές εκκρεμότητες, ώστε να διαλυθεί αμέσως μετά η Βουλή για την προκήρυξη εκλογών γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Βουλής στη Βάσω Παπανδρέου, όπως ανέφερε η ίδια.

 Η κ. Παπανδρέου, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, υπογράμμισε την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών συζήτησης όλων των νομοσχεδίων που εκκρεμούν, δεδομένου ότι την άλλη Παρασκευή, 6 Απριλίου θα πρέπει να έχουν
ολοκληρωθεί οι εργασίες της Ολομέλειας της Βουλής εν όψει των εκλογών.

Για το λόγο αυτό έχει αποφασιστεί να συζητηθούν με την διαδικασία του επείγοντος οι νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Ανάπτυξης για τη βελτίωση της επιχειρηματικότητας και του υπουργείου Υποδομών για τις ρυθμίσεις ηλεκτρονικών επικοινωνιών, στο οποίο περιλαμβάνονται και οι διατάξεις για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των αυτοκινητιστών ταξί.

 Ωστόσο, η διαδικασία του επείγοντος προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις βουλευτών, όχι μόνο της αντιπολίτευσης, αλλά και του ΠΑΣΟΚ όπως των Κώστα Γείτονα, Πάνου Μπεγλίτη και Γιάννη Διαμαντίδη, οι οποίοι έκαναν λόγο για πρακτικές που υποβαθμίζουν το Κοινοβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: