www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Στον εισαγγελέα εφετών στέλνει η Βουλή, Βελόπουλο - Κούβελο – Δρούτσα


Στον εισαγγελέα εφετών θα οδηγηθούν τελικά μετά από ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής, ο Ισίδωρος Κούβελος, ο Κυριάκος Βελόπουλος, και ο Κωνσταντίνος Δρούτσας, για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες».

Μετά από την έρευνα της επιτροπής, διαπιστώθηκε πως τρεις από τις συνολικά 24 δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που ελέγχθησαν από τους ορκωτούς ελεγκτές λογιστές, πρέπει να μεταβιβαστούν στον εισαγγελέα.

Οι δηλώσεις αυτές αφορούν τους Ισίδωρο Κούβελο, σύζυγο της Ντόρας Μπακογιάννη, τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκο Βελόπουλο και τον τέως ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνο
Δρούτσα.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Βαγγέλης Αργύρης, μετά την υποβολή των πορισμάτων των ορκωτών ελεγκτών λογιστών, για την λίστα του υπουργείου Οικονομικών με εμβάσματα πάνω από 100.000 σε τράπεζες του εξωτερικού, ελέγχθησαν 24 δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης οικονομικού έτους 2010, χρήσης του 2011. Από αυτές, μόνο τρεις περιπτώσεις βρέθηκαν ανακριβείς.

«Για τις 20 περιπτώσεις πολιτικών έγινε ο διασταυρωτικός έλεγχος αλλά δεν διαπιστώθηκε παράβαση του νόμου για το πόθεν έσχες», διαβεβαίωσε ο κ. Αργύρης.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου ανέφερε επίσης ότι οι λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές με την ανάρτηση όλων των δηλώσεων πόθεν έσχες στο διαδίκτυο.

Ο κ. Αργύρης δεν θέλησε να πει περισσότερα σε ότι αφορά όλους όσους έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό, ενώ τόνισε ότι «η ανακρίβεια θα καταγραφεί στις εκθέσεις που θα συνταχθούν και θα σταλούν στον εισαγγελέα». Πρόσθεσε δε, ότι «δεν προτίθεμαι να παίξω το παιχνίδι της ονοματολογίας», διευκρινίζοντας ότι τα ονόματα έχουν ήδη διαβιβαστεί στις κοινοβουλευτικές ομάδες στις οποίες ανήκουν, οι οποίες και θα χειριστούν ανάλογα τις περιπτώσεις των μελών τους.

«Η όποια παράβαση διαπιστώθηκε, μετά την διασταύρωση των στοιχείων και των παραστατικών πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης», σημείωσε και συμπλήρωσε: «Εξετάσαμε το ενδεχόμενο να προδημοσιεύσουμε τις περιπτώσεις. Όμως ο νόμος είναι σαφής. Δεν μπορεί να γίνει επιλεκτική δημοσιοποίηση».

Να σημειωθεί ότι άλλη μια περίπτωση από τις 24 που εξετάστηκαν, αυτή του πρώην ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Δημητρακόπουλου έχει ήδη σταλεί στην εισαγγελία εφετών.




Δεν υπάρχουν σχόλια: