www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

«Βαρύ» το κατηγορητήριο για τον Παναθηναϊκό


Πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε στον Παναθηναϊκό από τον αθλητικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Πετρόπουλο, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Το «βαρύ» κατηγορητήριο για τους «πράσινους» αναφέρει πρόκληση σωματικών βλαβών σε πρόσωπα και καταστροφή ξένης περιουσίας.

Η ΠΑΕ κλήθηκε σε απολογία την Πέμπτη στις 13:00 για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα Παναθηναϊκός -Ολυμπιακός.

Αναλυτικά η πειθαρχική δίωξη:

«Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Πετρόπουλος άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, διότι, στην Αθήνα στις 18-3-2012, κατά τον ποδοσφαιρικό αγώνα στο
Στάδιο Ο.Α.Κ.Α., για το Πρωτάθλημα της Super League μεταξύ αυτής (γηπεδούχου ομάδας) και της ΠΑΕ Ολυμπιακός, οπαδοί της δημιούργησαν ευρείας κλίμακας («εκτεταμένα») επεισόδια, πριν την έναρξη, κατά την εξέλιξη και μετά την οριστική διακοπή του αγώνα (82o λεπτό), από τα οποία προξενήθηκαν σοβαρές σωματικές βλάβες σε πρόσωπα και εκτεταμένες καταστροφές ξένης περιουσίας».

Και η κλήση σε απολογία:

Α) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 18/3/2012 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ αρθ. 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και της συνημμένης και συγκοινοποιούμενης υπ΄αριθμ. πρωτ. 9934/2012 πειθαρχικής δίωξης του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα, καλείσθε ενώπιον μας την Πέμπτη 22-3-2012 και ώρα 13:00 και συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεως στις είκοσι τέσσερις (24) ώρες κατ’ άρθρο 9 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών, προς απολογία»: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Παναθηναϊκός-ΠΑΕ Ολυμπιακός.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ και 1 επ, 21 του Κ.Α.Π. της ΕΠΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: