www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Μικρή κατολίσθηση στην ε.ο. Τρίπολης-Καλαμάτας

Μικρή κατολίσθηση του εθνικού δρόμου Τρίπολης- Καλαμάτας στη θέση Δερβένι, λίγα χιλιόμετρα πριν από τα όρια του νομού Μεσσηνίας σημειώθηκε εξαιτίας των βροχοπτώσεων του τελευταίου μήνα και από τα υπόγεια νερά της περιοχής. Η κατολίσθηση παρακολουθείται από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, δεδομένου ότι το σημείο που κατολισθαίνει αποτελεί τη βασική οδική πρόσβαση προς την Καλαμάτα και όλη τη Μεσσηνία.

Όπως ενημέρωσε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας,
Βαγγέλης Γιαννακούρας, στο σημείο αυτό παρατηρείται από χρόνια κατολίσθηση και είχαν πραγματοποιηθεί μικρής έκτασης παρεμβάσεις.

Πρόσθεσε ότι για την πλήρη αποκατάσταση του προβλήματος απαιτείται η κατασκευή έργου υλοποιώντας μελέτη που έχει εκπονηθεί από το υπουργείο Υποδομών, το κόστος του οποίου φτάνει περίπου τα 2 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Γιαννακούρας σημείωσε ότι με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και ύστερα από έγγραφο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το υπουργείο ζήτησε από την κοινοπραξία που κατασκευάζει τον νέο αυτοκινητόδρομο να αναλάβει την εκτέλεση του έργου και η κοινοπραξία επιφυλάχτηκε να απαντήσει ως την προσεχή Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: