www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Απεργούν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί


Εικοσιτετράωρη απεργία έχει κηρύξει για σήμερα η ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών ΟΙΕΛΕ , σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τροπολογία του υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε στη Βουλή για τα ιδιωτικά σχολεία.

Συγκεκριμένα,, η ομοσπονδία ζητεί την απόσυρση της τροπολογίας, καθώς οι εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν ότι «στοχεύει στην απελευθέρωση των απολύσεων» [Βλέπε άρθρο] .

Για την Παρασκευή στις 13.00 είναι προγραμματισμένη συνάντηση των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας με τον υπουργό Παιδείας, Γιώργο Μπαμπινιώτη.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την επίμαχη τροπολογία ο κ. Μπαμπινιώτης εξήγησε ότι «πρόκειται για το Νόμο 3848 που έχει ψηφιστεί το 2010 και ο οποίος παρουσίαζε προβλήματα στην εφαρμογή του, με αποτέλεσμα άλλα Υπηρεσιακά Συμβούλια να τηρούν το Νόμο και άλλα όχι, και ως εκ τούτου να υπάρχουν διαφοροποιημένες αποφάσεις και να
μην ολοκληρώνονται οι διαδικασίες».

Η τροπολογία, συμπλήρωσε, κατατέθηκε ως διευκρινιστική ρύθμιση του Νόμου και είχε καταρτισθεί πολύ πριν αναλάβει ο ίδιος, ενώ όπως επεσήμανε, η διάταξη αφορά έναν εκπαιδευτικό ανά έτος και ανά βαθμίδα εκπαίδευσης.

Αναφερόμενος στην ουσία του θέματος, ο υπουργός αναφέρθηκε στο πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν ιδιωτικά σχολεία σε εξαιρετικές -όπως είπε- περιπτώσεις εκπαιδευτικών, οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν ανταποκρίνονται στα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα - γεγονός που «προκαλεί την αγανάκτηση μαθητών και γονέων ειδικά όταν οι τελευταίοι προσπαθούν από το υστέρημά τους, πλέον, να καλύψουν τις δαπάνες μόρφωσης των παιδιών τους».

Το πιο σημαντικό, υποστήριξε ο υπουργός, είναι ότι με την ίδια τροπολογία δημιουργούνται στα ιδιωτικά σχολεία νέες θέσεις εργασίας για εκπαιδευτικούς, «οι οποίοι κατ΄ εξοχήν πλήττονται από την ανεργία, ενώ παράλληλα λύνονται σοβαρά προβλήματα σχετικά με την εισαγωγή τριτέκνων και πολυτέκνων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: