www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Κομοτηνή: Διαπραγματεύσεις για λήξη της ομηρίας στο εργαστάσιο της Helesi - Τι λένε οι συνάδελφοί του και τι λέει η εταιρεία


Από το μεσημέρι συνεχίζεται η ομηρία δύο εργαζομένων σε εργοστάσιο κατασκευής κάδων απορριμμάτων στην Κομοτηνή, από 50χρονο απολυμένο από την επιχείρηση, ο οποίος φέρει καραμπίνα. Οι διαπραγματευτές της αστυνομίας έχουν συνεχή επικοινωνία με τον 50χρονο, μέσω κινητού τηλεφώνου, προκειμένου να τον πείσουν να παραδοθεί και να απελευθερώσει τους δύο οδηγούς της εταιρίας. Βασικό αίτημά του είναι η επαναπρόσληψή του στην εταιρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 50χρονος πάσχει από μελαγχολία, ενώ κατά τη διάρκεια των συνομιλιών ζήτησε να του φέρουν και τα χάπια που είχε στο σπίτι του.

Νωρίτερα, τραυμάτισε τον μεγαλομέτοχο της επιχείρησης στο στήθος και ένα Βούλγαρο εργάτη στο
δεξιό μηρό. Και οι δύο νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Το απόγευμα, με συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας απελευθερώθηκαν και δύο εργαζόμενες, που είχαν κρυφθεί σε αποθηκευτικό χώρο του εργοστασίου.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δράστης είναι πρώην οδηγός της επιχείρησης, πατέρας δύο παιδιών και άνεργος επί οκτάμηνο. Εργαζόταν μέχρι τον περασμένο Φθινόπωρο στην επιχείρηση, οπότε και απολύθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετέβη σήμερα το μεσημέρι στην επιχείρηση για να ζητήσει δεδουλευμένα αλλά και την επάνοδό του στην εταιρία.

Το σημείο έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απ' όλη τη Θράκη με τη συνδρομή ομάδας των ΕΚΑΜ, ενώ επί τόπου βρίσκονται ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και πυροσβεστικά οχήματα για κάθε ενδεχόμενο.

«Δεν πείραζε ούτε μύγα»
Η ανεργία τον οδήγησε σε απόγνωση υποστηρίζουν οι συνάδελφοι του ένοπλου δράστη στην Κομοτηνή.

Όπως ανέφερε εργαζόμενος στο εργοστάσιο, σε ρεπορτάζ που μεταδόθηκε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο ένοπλος δράστης «άφησε το αυτοκίνητό του έξω από το εργοστάσιο, άνοιξε την πόρτα και “χτύπησε”». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι κατά το παρελθόν δεν είχε δείξει σημάδια βίαιης συμπεριφοράς λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν πείραζε ούτε μύγα».

Ανακοίνωση της εταιρείας

Στο μεταξύ, ανακοίνωση για το περιστατικό «ανέβασε» στην ιστοσελίδα της η εταιρία HELESI (Hellenic Environmental System Industry). Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ο 52χρονος εργαζόταν στην επιχείρηση επί 11 χρόνια και απολύθηκε τον περασμένο Αύγουστο, καθώς «επί μακρόν επεδείκνυε ασταθή ανάρμοστη και παραβατική συμπεριφορά στο χώρο εργασίας».

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Σήμερα περί ώραν 13:00 ο Μανίκας Δημήτριος, ετών 52, εισέβαλλε ένοπλος με κυνηγετική καραμπίνα, στο εργοστάσιο της εταιρείας Helesi ΑΕ στην ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής. Εισήλθε στο γραφείο του Διευθύνοντα Συμβούλου, Αθανασίου Ανδριανόπουλου, ετών 51 και πυροβόλησε τραυματίζοντας τον υπάλληλο Εμίλ Ίλεν Μαρίνοφ, ετών 30, στα πόδια και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, στο λαιμό στο χέρι και στα πλευρά.

Αιμόφυρτος ο δεύτερος προσπάθησε να διαφύγει, ο δράστης τον καταδίωξε, αλλά η παρέμβαση άλλων εργαζομένων επέτρεψε την σωτήρια διαφυγή του υπαλλήλου αλλά και του καταδιωκόμενου. Στη συνέχεια ο δράστης με την απειλή του όπλου έθεσε σε ομηρία δύο άλλους εργαζομένους και “οχυρώθηκε” στο γραφείο της διοίκησης. Η κατάσταση της ομηρίας ευρίσκεται σε εξέλιξη. Επί τόπου επιχειρούν ειδικοί διαπραγματευτές και αστυνομικές δυνάμεις για την απελευθέρωση των ομήρων.

Οι τραυματισθέντες νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής εκτός κινδύνου, ενώ όμηροι παραμένουν οι εργαζόμενοι Γκριτσέλης Δημήτριος, ετών 64 και Διγγάρης Θεοφάνης, ετών 51.

Ο δράστης, εργαζόταν ως υπάλληλος γραφείου στις εγκαταστάσεις της Κομοτηνής από 20.07.2000 έως την απόλυση του, την 31.08.2011, καθόσον επί μακρόν επεδείκνυε ασταθή ανάρμοστη και παραβατική συμπεριφορά στο χώρο εργασίας».


Δεν υπάρχουν σχόλια: