www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΥΠΕΞ: Δεν παραιτούμαστε των αξιώσεων για γερμανικές αποζημιώσεις


Η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε των αξιώσεών της γύρω από το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και δεν πρόκειται να το κάνει, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας σε κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

 Ο κ. Δήμας τόνισε ότι η εκκρεμότητα των γερμανικών αποζημιώσεων υφίσταται και διατηρούμε πάντα το δικαίωμα και τις δυνατότητες για τον χειρισμό του, ώστε να έχει τη δέουσα και προσφορότερη κατάληξη για τη
χώρα μας.

«Η κυβέρνηση διατηρεί το δικαίωμα να χειρισθεί τα θέματα των γερμανικών αποζημιώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου τη στιγμή και με τον τρόπο που θα κρίνει ως καταλληλότερο προς τούτο, λαμβάνοντας υπ' όψιν το σύνολο των παραμέτρων και, βεβαίως, με την κατάλληλη προετοιμασία όλων των πτυχών» δήλωσε χαρακτηριστικά.

 Ο κ. Δήμας αναφέρθηκε και στις σημερινές σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας, σημειώνοντας ότι πρέπει να «διέπονται από αλληλοσεβασμό» και πρόσθεσε ότι στο πνεύμα αυτό πρέπει να συζητηθεί ξανά το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων.

 Υποστήριξε επίσης ότι «είναι προσβλητικό να συγκρίνεται η σημερινή Γερμανία με τη ναζιστική Γερμανία», όσο προσβλητικές είναι και «οι προτάσεις να πουλήσουμε τα νησιά μας ή την Ακρόπολη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: