www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Σε Βόρεια ή Δυτική Αττική η ανέγερση νέων φυλακών


Στη Βόρεια (ευρύτερη περιοχή Μαλακάσας) και Δυτική Αττική (ευρύτερη περιοχή Ελευσίνας - Μεγάρων) θα αναζητηθεί η κατάλληλη έκταση δημόσιας γης για τη χωροθέτηση νέας Δικαστικής Φυλακής Αθηνών, όπως προκύπτει από έγγραφο του υφυπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Πεταλωτή που διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Αναστάσιου Νεράντζη.

Όπως αναφέρει στην απάντησή του ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας συμπεριέλαβε στο νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο την χωροθέτηση νέας Δικαστικής Φυλακής Αθηνών.

Στο απόσπασμα όμως του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας που αναφέρεται στο συγκεκριμένο θέμα δεν καθορίζεται επακριβώς ο χώρος, δίνεται όμως το περίγραμμα των εναλλακτικών λύσεων
χωροθέτησης.

«Θα γίνει διερεύνηση στις περιοχές (Βόρεια Αττική -ευρύτερη περιοχή Μαλακάσας και Δυτική Αττική - ευρύτερη περιοχή Ελευσίνας - Μεγάρων), για να εξευρεθεί κατάλληλη έκταση δημόσιας γης από την πλευρά του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», διευκρινίζει ο κ. Πεταλωτής.

Διαβιβάστηκε επίσης στη Βουλή έγγραφο του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος της Αθήνας με το οποίο ενημερώνεται η Βουλή ότι «στο Ρυθμιστικό Σχέδιο έχει προστεθεί πρόβλεψη για την απομάκρυνση του καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού και χωροθετείται νέο ολοκληρωμένο συγκρότημα δικαστικής φυλακής Αθηνών, με μονάδες θηλέων/αρρένων, νοσοκομείο και ψυχιατρείο κρατουμένων».

Αναφέρεται δε ότι «αναζητείται εναλλακτικά στη Δυτική ή Βόρεια Αττική η ακριβής περιοχή χωροθέτησης, με βάση τα κριτήρια που προβλέπονται στο Ειδικό Πλαίσιο Χωρικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τα καταστήματα κράτησης».

Σε ό,τι αρφορά το ενδεχόμενο χωροθέτησης νέων φυλακών στη Μαλακάσα, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος αποστέλλει στη Βουλή έγγραφο με το οποίο ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθεί το αίτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ίδρυση καταστημάτων κράτησης σε έκταση 200 στρεμμάτων του Στρατοπέδου «Γερακίνη» στη Μαλακάσα.

Ο κ. Αβραμόπουλος διευκρινίζει ότι το στρατόπεδο «Γερακίνη» είναι ενεργό και χρησιμοποιείται για το στρατωνισμό Μονάδων Διοικητικής Μέριμνας και ότι προγραμματίζεται εκεί η μετεγκατάσταση και άλλων Στρατιωτικών Μονάδων-Υπηρεσιών του Λεκανοπεδίου Αττικής.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας απαντά επίσης ότι «η γειτνίαση καταστημάτων κράτησης-φυλακών με υφιστάμενες ενεργές στρατιωτικές εγκαταστάσεις δεν κρίνεται σκόπιμη για λόγους ασφαλείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: