www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Σοβαρά επεισόδια με πέντε τραυματίες στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου


Συμπλοκές μεταξύ κουκουλοφόρων και φοιτητών με απολογισμό πέντε τραυματίες έγιναν το μεσημέρι στο Φυσικό και Μαθητικό τμήμα στην στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες μια ομάδα ατόμων που φορούσαν κράνη και κουκούλες εισέβαλαν στα κτίρια και άρχισαν να κτυπούν φοιτητές.

Επικράτησε αναστάτωση και κατά την διάρκεια των επεισοδίων προκλήθηκαν ζημιές και στους εσωτερικούς χώρους των δυο τμημάτων.

Πέντε φοιτητές που τραυματίστηκαν μεταφέρθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό και όπως αναφέρουν πληροφορίες δυο εξ αυτών φέρουν τραύματα στο κεφάλι από γροθιές ενώ ένας από αυτούς
ανέφερε πως ανά διαστήματα έχει ζαλάδες.

Οι πρυτανικές αρχές ενημέρωσαν την Αστυνομία προκειμένου να διερευνήσει το περιστατικό.

Η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Αθηνών

«Σήμερα, Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012, το Πανεπιστήμιο Αθηνών δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από εξωπανεπιστημιακά στοιχεία τα οποία προέβησαν σε βιαιότητες σε βάρος φοιτητών και άλλων μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας καθώς και της Περιουσίας του Ελληνικού Λαού», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

«Οι Αρχές του Πανεπιστημίου έπραξαν άμεσα το καθήκον τους και τα γεγονότα δεν κλιμακώθηκαν. Καταγγέλλουμε τη βαρβαρότητα που επιδείχθηκε σε χώρο και πρόσωπα με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου μας και την τρομοκράτηση της Πανεπιστημιακής Κοινότητας. Οι ενέργειες αυτές τελικά δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να δημιουργούν ένα σκηνικό που στόχο έχει την απαξίωση του Δημόσιου Πανεπιστημίου», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: