www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Τα ηνία του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε ο Ευ. Βενιζέλος



2012-03-19. Δηλώσεις Γιώργου Παπανδρέου - Ευάγγελου Βενιζέλου from Evangelos Venizelos on Vimeo.



Τα ηνία του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε και τυπικώς ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος στην Ιπποκράτους.

 «Εύχομαι στον Γ. Παπανδρέου τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία σε όλα τα θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη της προεδρίας από τον
προκάτοχό του.

 Παράλληλα ευχαρίστησε τον κ. Παπανδρέου για «την προσφορά του, για την απλότητα των μηνυμάτων του χθες και σήμερα και για την ετοιμότητά του να είναι στο πλευρό της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ». Σημείωσε επίσης ότι οι απλοί πολίτες έδωσαν στο ΠΑΣΟΚ ένα «μάθημα αντοχής, ελπίδας και προοπτικής» και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σε όσους στήριξαν την προσπάθεια.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι τώρα που βρισκόμαστε στο μεταίχμιο, καθώς «η κρίση συναντάει την ελπίδα», πρέπει να αδράξουμε την ευκαιρία. «Πρέπει να επανιδρύσουμε την παράταξη, την χώρα και την Ευρώπη», πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας την σημερινή Ευρώπη, «μονόχρωμη, συντηρητική και με αργά αντανακλαστικά», υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι πουθενά αλλού δεν θα βρούμε το πλαίσιο για να διαμορφώσουμε προοδευτικούς συσχετισμούς.

«Μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο θα πετύχουμε τον στόχο αυτό, αρχής γενομένης από την Ελλάδα και βεβαίως θέλουμε αυτό να ισχύσει και σε άλλες χώρες, θέλουμε όλα τα σοσιαλιστικά, σοσιαλδημοκρατικά και εργατικά κόμματα να έχουν τις καλύτερες επιδόσεις, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα, στη σκέψη και την πράξη, και τον χαρακτήρα τους», επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Η παράταξη αυτή, η παράταξη του Χαρίλαου Τρικούπη, του Ελευθέριου Βενιζέλου, του Νικόλαου Πλαστήρα, του Γεωργίου Παπανδρέου, του Ανδρέα Παπανδρέου, είναι μια παράταξη που σήκωσε τα βάρη και τις ευθύνες των δύσκολων περιστάσεων γιατί υπάρχει υπέρ του λαού και του έθνους και αυτή μας την βασική αποστολή θα την τιμήσουμε» κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Από την πλευρά του ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι ο κ. Βενιζέλος «έχει αναλάβει σημαντικές ευθύνες» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα τα καταφέρει». «Είναι μια νέα αρχή και για τους δύο μας, εύχομαι στον Βαγγέλη Βενιζέλο πολύ καλή επιτυχία. Όπως δουλέψαμε μαζί, ιδιαίτερα τους τελευταίους κρίσιμους μήνες για την ολοκλήρωση της πιο καθοριστικής φάσης, ώστε να βάλουμε την χώρα σε τροχιά σιγουριάς, ανάκαμψης και ελπίδας, έτσι πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε μια στενή συνεργασία» δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Υπογράμμισε επίσης ότι ο ίδιος θα είναι κοντά στην προσπάθεια της νέας ηγεσίας. 

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι οι προϋποθέσεις για να πάει η Ελλάδα μπροστά είναι τρείς, με πρώτη εκείνη την πορεία του ΠΑΣΟΚ το οποίο χαρακτήρισε ως «πυλώνα σταθερότητας». Ως δεύτερη προϋπόθεση ο κ. Παπανδρέου έθεσε την συνειδητοποίηση εκ μέρους όλων των πολιτών, ότι «είμαστε εμείς και κανένας “σωτήρας”, που θα αλλάξουμε την χώρα μας, μέσα από την δική μας στάση». Τρίτη προϋπόθεση, όπως είπε, είναι η πορεία της Ευρώπης, με την ελπίδα ότι θα αναδειχθούν προοδευτικές κυβερνήσεις στις ευρωπαϊκές χώρες, αρχής γενομένης από την Γαλλία.

 Σημείωσε τέλος ότι πέρα από την υπεύθυνη οικονομική διαχείριση, πρέπει να υπάρχει «η ανάπτυξη και η κοινωνική συνοχή», προσθέτοντας ότι και στην Ελλάδα πρέπει να αναδειχθεί προοδευτική κυβέρνηση η οποία να έχει λόγο και στην Ευρώπη που θα αλλάξει.

 Προηγήθηκε κατ' ιδίαν συνάντηση του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον απερχόμενο πρόεδρο Γιώργο Παπανδρέου. 

To μεσημέρι, ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, προκειμένου να ρυθμιστούν τα ζητήματα που σχετίζονται με την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Οικονομικών.

 Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεσμεύθηκε να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις την κυβέρνηση και τόνισε ότι ο αγώνας που έκαναν με τον κ. Παπαδήμο για την οικονομία στέφθηκε με επιτυχία. 

Ανέφερε ακόμη ότι έχει κρατήσει την πιο θερμή ανάμνηση από τη μεταξύ τους συνεργασία στην κυβέρνηση.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε εφικτό το στόχο της πρωτιάς για το Κίνημα στις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως «οι πολίτες ξέρουν ότι «η χώρα χρειάζεται ισχυρή πολιτική διεύθυνση» και πως «δεν υπάρχει άλλη συγκροτημένη, ρεαλιστική και υπεύθυνη πρόταση». «Όλα τα άλλα είναι κραυγές, πιέσεις και ευχολόγια», ανέφερε.

Σημειώνεται ότι αύριο στις 15.00, στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής συνεδριάζει για πρώτη φορά υπό την προεδρία του κ. Βενιζέλου η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

 Εν τω μεταξύ ανακοινώθηκαν και τα τελικά αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας της Κυριακής. Σύμφωνα με την Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΚΑΠ) του Κινήματος, το «παρών» έδωσαν 236.151 μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ και ο κ. Βενιζέλος συγκέντρωσε 230.105 ψήφους - ήτοι ποσοστό 97,44% επί των ψηφισάντων. Καταμετρήθηκαν επίσης 1.384 άκυρα και 4.662 λευκά ψηφοδέλτια.

 Την Τρίτη ο νέος υπουργός Οικονομικών 

Στις 18.00 απόψε, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα συμμετάσχει για τελευταία φορά στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου υπό το Λουκά Παπαδήμο, με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών. Όσο για το διάδοχό του στο υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το όνομά του θα ανακοινωθεί τελικά αύριο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: