www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Αντίδραση της δημοτικής αρχής Θήρας για το κλειστό Ακρωτήρι


Κλειστός παραμένει ο αρχαιολογικός χώρος Ακρωτηρίου στη Σαντορίνη, μετά την κατάρρευση, το Σεπτέμβριο του 2005, μέρους του νέου στεγάστρου του, παρά το γεγονός ότι -όπως αναφέρει ο δήμος Θήρας- οι εργασίες αποκατάστασής του έχουν ολοκληρωθεί από πέρυσι το φθινόπωρο.

«Σήμερα, περισσότερο από έξι χρόνια μετά και ενώ το έργο έχει ολοκληρωθεί από πέρυσι το φθινόπωρο, ο χώρος παραμένει κλειστός για το κοινό χωρίς να είναι ορατός ο χρόνος επαναλειτουργίας του», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Συμπληρώνεται ακόμη ότι «η κοινωνία της Σαντορίνης και οι χιλιάδες επισκέπτες της, όλα αυτά τα χρόνια, έδειξαν κατανόηση και ανοχή, καθώς είχαν την ελπίδα ότι το έργο θα ολοκληρωνόταν σύντομα και θα ήταν μια πρωτοποριακή κατασκευή αντάξια ενός τόσο
προβεβλημένου αρχαιολογικού χώρου».


«Όμως», σημειώνει η δημοτική αρχή, «όλα έχουν τα όριά τους και η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Το έργο ολοκληρώθηκε και ο χώρος δεν ανοίγει».

Παράλληλα, η δήμος Θήρας διαμηνύει ότι «δεν θα παραμείνει θεατής σε ένα θέμα που είναι καθοριστικό για την Σαντορίνη και όχι μόνο», υπογραμμίζοντας ότι «στις δύσκολες εποχές που περνάει η χώρα μας δεν είναι δυνατό ένας από τους πλέον σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους να μη λειτουργεί και να είναι εμπόδιο και ανασταλτικός παράγοντας στην έλευση επισκεπτών στην Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: