www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Μ. Χρυσοχοΐδης: Ολοκληρωμένη επιχείρηση για την παράνομη μετανάστευση

Ολοκληρωμένη επιχείρηση είναι, σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η προσπάθεια «που γίνεται για την ελάφρυνση του κέντρου της Αθήνας, για την αποκατάσταση της τάξης, για την προστασία της κοινωνικής ειρήνης στις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας».


Αναφερόμενος στις επιχειρήσεις – σκούπα που είναι σε εξέλιξη, ο υπουργός είπε ότι «το πρώτο βήμα έχει ξεκινήσει ήδη, και περιλαμβάνει δύο δράσεις». Η πρώτη στοχεύει στο παρεμπόριο και η δεύτερη περιλαμβάνει την εκκαθάριση όλων των χώρων οι οποίοι είναι κατειλημμένοι ή παράνομα νοικιασμένοι από παράνομους μετανάστες.

Σχετικά με την πρώτη δράση διαβεβαίωσε ότι «πλέον η υπόθεση που έχει σχέση με το παρεμπόριο
στο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου και της Νομικής Σχολής, δεν θα εμφανιστεί ξανά». Όπως είπε, «πρέπει να προστατεύσουμε και τους καταστηματάρχες οι οποίοι δοκιμάζονται από την κρίση. Πρέπει να διαφυλάξουμε τα δημόσια έσοδα, τους φόρους που καταβάλλουν οι επίσημοι και νόμιμοι έμποροι, για να μην κόβουμε περαιτέρω συντάξεις, μισθούς και εισοδήματα, και από την άλλη πλευρά, οι άνθρωποι αυτοί οι οποίοι είναι όργανα κάποιων δικτύων εγκληματικών, να γυρίσουν στις πατρίδες τους».

Οσον αφορά τους χώρους που στοιβάζονται παράνομοι μετανάστες, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι «δεν είναι δυνατόν σε ένα διαμέρισμα 50 έως 100 τμ. να ζουν 20 και 30 άνθρωποι μέσα σε συνθήκες άθλιες που προσβάλλουν την ηθική μας, προσβάλλουν τον ανθρωπισμό μας, που προσβάλλουν τη δημόσια υγεία».

«Όλοι αυτοί οι χώροι», πρόσθεσε, «έχουν καταγραφεί και όλοι αυτοί οι χώροι θα αδειάσουν, διότι στις πολυκατοικίες αυτές ζουν Έλληνες και νόμιμοι αλλοδαποί, άνθρωποι εργαζόμενοι που έχουν παιδιά και δημιουργούν τεράστια θέματα κοινωνικής ειρήνης και κυρίως δημόσιας υγείας».

Καταλήγοντας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε ότι «το θέμα της δημόσιας υγείας, είναι μία μεγάλη βόμβα» και εξέφρασε το φόβο ότι «ήδη έχουμε ξεπεράσει τα όρια, γι’ αυτό θα είναι η πρώτη μας προτεραιότητα».

«Η λύση είναι μία: Απέλαση», υποστήριξε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης και χαρακτήρισε ντροπή να έχουμε σε κάθε εκλογές επιχειρήσεις «σκούπα» για λαθρομετανάστες, μέχρι να κλείσουν οι κάλπες, και μετά πάλι να επιστρέφουν στα ίδια γκέτο στην Αθήνα. 

Ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε εκ νέου την «απαλλαγή της χώρας από το βάρος των λαθρομεταναστών» και εκτίμησε πως «όσο και να παίζουν, την επόμενη μέρα των εκλογών, ο νέος συσχετισμός δυνάμεων θα επιβάλλει την απομάκρυνση των λαθρομεταναστών από όλη την Ελλάδα».

 Σχετικά με το ευρύτερο ζήτημα αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης και την εξαγγελία δημιουργίας κέντρων κράτησης σε παλιά στρατόπεδα, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Χρήστος Μαρκογιαννάκης έκανε λόγο για «μια απόλυτα αποπροσανατολιστική συζήτηση, με αφορμή ένα προεκλογικό πυροτέχνημα του κ. Χρυσοχοΐδη».

 Διευκρίνισε ότι «η Δημοκρατική Συμμαχία δεν είναι αντίθετη με την μετατροπή εγκαταλελειμμένων στρατοπέδων σε κέντρα κράτησης μη νομίμων μεταναστών». «Ο κ. Χρυσοχοΐδης όμως», συνέχισε, «ξεχνά ή αποκρύπτει ότι παρόμοια προσπάθεια είχα ξεκινήσει το 2009 και είχε συναντήσει τις ίδιες αντιδράσεις από τοπικούς φορείς στις οποίες μάλιστα πρωτοστατούσε το ΠΑΣΟΚ». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: