www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Την Τετάρτη η εξαγγελία για το κόμμα Κατσέλη - Καστανίδη


Με τη συμμετοχή επτά διαγραμμένων από το ΠαΣοΚ βουλευτών, ανακοινώνεται την Τετάρτη το μεσημέρι από την Αίγλη του Ζαππείου το νέο κόμμα, κατά τα πρότυπα του SPD, όπως δήλωσε στο «Βήμα» η κυρία Λούκα Κατσέλη, εκ των συνιδρυτών του νέου κόμματος, μαζί με τον κ. Χ. Καστανίδη.

Στο κόμμα (που η ονομασία και το σήμα του θα δοθεί την Τετάρτη στη δημοσιότητα παράλληλα με την ιδρυτική του διακήρυξη και δεν έχει σχέση με το όνομα που έχει διαρρεύσει «Δημοκρατικός Σοσιαλισμός») μετέχουν οι διαγραφέντες βουλευτές του ΠαΣοΚ κκ. Χ.
Καστανίδης, Λ. Μίχος, Α. Τριανταφυλλόπουλος (Αχαΐας), Γ. Κασσάρας (Δωδεκανήσου) και οι κυρίες Λούκα Κατσέλη, Βούλα Τεκτονίδου (Α΄Θεσσαλονίκης) και Μαρία Κυριακοπούλου (Αχαΐας).

Κατά την κυρία Κατσέλη μαζί με την ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος θα δοθούν στη δημοσιότητα και περίπου 200 ονόματα απ΄ όλη την Ελλάδα που στηρίζουν το κόμμα: «Στόχος μας είναι εισέλθουμε στη Βουλή, θα κατεβάσουμε συνδυασμούς σ΄ όλη την Ελλάδα», λένε οι βουλευτές που μετέχουν στη νέα αυτή προσπάθεια, ένα είδος «ΠαΣοΚ Νο2», με πιο αριστερή πολιτική όπως μερικοί επιμένουν να το χαρακτηρίζουν.

Η λειτουργία του κόμματος θα είναι κατά τα πρότυπα του γερμανικού σοσιαλιστικού κόμματος SPD, αποκαλύπτει η κυρία Κατσέλη, δηλαδή ξεχωριστό όνομα θα είναι ο πρόεδρος και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ξεχωριστό ο υποψήφιος Πρωθυπουργός, ξεχωριστό ο εκπρόσωπος του κόμματος και ο επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα. Θα διοικείται από τη Διοικούσα Επιτροπή και ετοιμάζει Συνέδριο τον Ιούνιο.

Εις εκ των μελών του κόμματος, ο κ. Λ. Μίχος, αποκάλυψε ότι η ηγεσία του κόμματος βρίσκεται σε συζητήσεις και με άλλους διαγραφέντες βουλευτές του ΠαΣοΚ για να προσχωρήσουν στον νέο σχηματισμό. Αλλωστε για να υπάρξει, σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, Κοινοβουλευτική Ομάδα, θα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον δέκα βουλευτές, αλλά, όπως είπε και ο κ. Μίχος «αυτό δεν έχει και τόση σημασία, αφού σ΄ έναν μήνα υπολογίζουμε ότι η Βουλή θα διαλυθεί και θα πάμε σε εκλογές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: