www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας για τις παρελάσεις


Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ. εν όψει των παρελάσεων για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας. Στόχος να αποφευχθούν γεγονότα όπως αυτά της 28ης Οκτωβρίου, στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης. Σε ετοιμότητα θα είναι και εισαγγελείς σε ολόκληρη τη χώρα, οι οποίοι θα εποπτεύουν το έργο των αστυνομικών αρχών, παρεμβαίνοντας όπου κρίνεται απαραίτητο.

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η διενέργεια προληπτικών ελέγχων σε άτομα και ιδιαίτερα σε οργανωμένες ομάδες ατόμων που κινούνται σε περιοχές διεξαγωγής των παρελάσεων και αυξημένα μέτρα προστασίας κοντά στις
εξέδρες των επισήμων, με ισχυρή παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ.

Χαρακτηριστικό των αυξημένων μέτρων ασφαλείας είναι ότι για πρώτη φορά απαιτείται διαπίστευση των δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ και τηλεοπτικών συνεργείων για την κάλυψη της μαθητικής και της στρατιωτικής παρέλαση στο Σύνταγμα.

 Σε επιφυλακή τέλος, είναι οι αστυνομικές αρχές για το ενδεχόμενο εμφάνισης αυτόκλητων «ομάδων προστασίας» των παρελάσεων (όπως πχ ακροδεξιών οργανώσεων και άλλων παρόμοιων «ομάδων κρούσης»), σε απάντηση διαδηλωτών που ενδεχομένως επιχειρήσουν να τις διακόψουν.

 Μάλιστα, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Αστυνομίας, υπάρχει σχέδιο για φυγάδευση των πολιτικών σε περίπτωση επεισοδίων.

Σε κάθε περίπτωση, εντολή της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και κύριο μέλημα των αρχών είναι να μη διακοπεί ή ματαιωθεί η παρέλαση.

 Την Κυριακή 25 Μαρτίου, στους δρόμους της Αθήνας θα βρίσκονται περίπου 4.000 αστυνομικοί, ενω σε επιφυλακή θα είναι όλες οι δυνάμεις του λεκανοπεδίου.

Το Σάββατο τέλος, σε ισχύ τίθενται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, λόγω της μαθητικής παρέλασης στη Λ. Αμαλίας. Ανάλογες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν και στους υπόλοιπους δήμουςτης Αττικής όπου θα γίνουν μαθητικές παρελάσεις, ενώ τροποποιήσεις θα γίνουν και στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς .

 Στην παρέλαση της Κυριακής ο Κάρολος Παπούλιας

 Αισιόδοξος ότι ο ελληνικός λαός «διαθέτει τόλμη και αποφασιστικότητα ώστε να επιλέξει, σε δύσκολες στιγμές όπως οι σημερινές, τον δρόμο εκείνο που θα οδηγήσει στην ανάκτηση της προόδου και της ανταγωνιστικότητας της χώρας», εμφανίστηκε σε μήνυμά του προς τους Ελληνες του εξωτερικού εν όψει της 25ης Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 Το πρωί της Κυριακής 25ης Μαρτίου, ο Κάρολος Παπούλιας θα παραστεί στην επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη και στη συνέχεια, στις 10.55, θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Αμέσως μετά θα παρακολουθήσει την παρέλαση τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου.

 Γ.Μπαμπινιώτης: Κανείς δεν έχει δικαίωμα να τραυματίσει μια εθνική επέτειο μνήμης

 Οτιδήποτε αμαυρώνει την ιστορική μνήμη δεν προσβάλλει μόνο τη μνήμη των ηρώων, αλλά απαξιώνει πρωτίστως εμάς που αποδεικνυόμαστε ανάξιοι της θυσίας τους, τόνισε από τη πλευρά του ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης σε μήνυμά του εν όψει των εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

 Η αίσθηση ορίων είναι το λιγότερο που μπορεί να ζητήσει κανείς στη στάση όλων μας απέναντι σε τέτοιες ιστορικές επετείους, σημειώνει μεταξύ άλλων ο υπουργός και διαμηνύει ότι παρά τη συσσωρευμένη πικρία για τα δεινά της κρίσης, «κανείς δεν έχει το δικαίωμα ούτε τη νομιμοποίηση να πληγώσει το δημόσιο αίσθημα και να τραυματίσει μια εθνική επέτειο μνήμης».

 Για τον κίνδυνο προβοκάτσιας προειδοποίησε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, και χαρακτήρισε προκλητική τη θέση της κυβέρνησης, καθώς όπως υπογράμμισε, δεν μπορεί να υπάρξει εθνική ομοψυχία γύρω από τη νέα δανειακή σύμβαση.

 Σε δηλώσεις του την Τετάρτη ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αναφέρθηκε σε «σενάρια που έχουν να κάνουν και με πιθανές κινήσεις αποσταθεροποίησης εν όψει και της εθνικής επετείου», επικαλούμενος πληροφορίες για «διάφορες κινήσεις ομάδων που δεν έχουν καμία σχέση με την αριστερά».

 «Η αγανάκτηση του ελληνικού λαού ας εκφραστεί στις κάλπες», ήταν το σχόλιο του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη, σε ερώτηση για το ενδεχόμενο επεισοδίων στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: