www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Διαφωνία Παπουτσή με αλλαγές στο ν/σ για τη φρούρηση των πλοίων


Τη διαφωνία του με την απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να αποσύρει από το νομοσχέδιο για τους ένοπλους φρουρούς στα πλοία, το άρθρο που έδινε τη δυνατότητα στο Λιμενικό Σώμα να μετέχει στην προφύλαξή τους από τη ναυτική πειρατεία, διατύπωσε ο προκάτοχός του Χρήστος Παπουτσής.

 «Η δυνατότητα για τη συμμετοχή των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής στη φύλαξη των πλοίων προβλέφθηκε προκειμένου να έχει και το ελληνικό δημόσιο μια θέση στην αγορά που
δημιουργούμε», είπε ο κ. Παπουτσής στη Βουλή, όπου συζητείται το σχετικό νομοσχέδιο.

«Επί χρόνια λέμε ότι το δημόσιο δεν είναι ευέλικτο και δεν φέρνει έσοδα. Όμως το Λιμενικό είναι εκπαιδευμένο, με εκπαίδευση για την οποία μάλιστα ο ελληνικός λαός έχει ξοδέψει αρκετά χρήματα, και δεν υπάρχει κανένας λόγος να αποκλειστεί από την αγορά αυτή και αν συμμετείχε θα έθετε πολύ ψηλά τον πήχη», πρόσθεσε.

Ο κ. Παπουτσής υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο και η συγκεκριμένη διάταξη είχε την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου και της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, ωστόσο τόνισε ότι στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε διαφοροποιηθεί από το συγκεκριμένο άρθρο και σημείωσε ότι την τελική ευθύνη την έχει ο σημερινός υπουργός και η κυβέρνηση.

 Για αναμφισβήτητα θετική εξέλιξη έκανε λόγο από την πλευρά του ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης. «Από την αρχή, άλλωστε, είχαμε διαφωνήσει, εκφράζοντας την ανησυχία μας», πρόσθεσε.

 Ωστόσο, σημείωσε, «αν πραγματικά θέλουμε να ενισχύσουμε τη Ναυτιλία μας, πρέπει να γίνουν πολλά βήματα» και επανέλαβε το αίτημα της ΝΔ για επανασύσταση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας με οργανωμένο τρόπο και όχι με κινήσεις σχεδιασμένες «στο γόνατο»,

Δεν υπάρχουν σχόλια: