www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

ΥΠΕΚΑ: Διευκρινίσεις για τις οικοδομικές άδειες στη Σαντορίνη

Διευκρινίσεις προς την Τμήμα Πολεοδομίας Θήρας απέστειλε το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Όπως υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Νίκος Σηφουνάκης, «η αναστολή εκδίδεται με απόφαση του αρμόδιου Υπουργού ΠΕΚΑ, χωρίς να καταργείται ταυτόχρονα το ισχύον σήμερα πολεοδομικό καθεστώς, το οποίο εξακολουθεί μεν να ισχύει, αλλά αναστέλλεται προσωρινά, και για όσο χρόνο διαρκεί η αναστολή, η εφαρμογή του».

Στη σχετική διευκρίνιση του ΥΠΕΚΑ προς στο Πολεοδομικό Γραφείο Θήρας (αριθμ. πρωτ. 12326/12-3-2012) αναφέρεται ότι, με βάση το προηγούμενο έγγραφο του υπουργείου ο ενδιαφερόμενος δεν κατοχυρώνει δικαίωμα για μελλοντική χορήγηση οικοδομικής άδειας, με τους όρους δόμησης που ισχύουν σήμερα, δεδομένου ότι οι οικοδομικές άδειες, όπως και οποιαδήποτε διοικητική πράξη εκδίδονται με το καθεστώς που ισχύει κατά το χρόνο έκδοσής τους.

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο κ. Σηφουνάκης, σήμερα Δευτέρα σε συνέντευξη Τύπου, η λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης, όπως είναι και οι αρμόδιες Πολεοδομικές Υπηρεσίες, δεν είναι δυνατόν να διακοπεί, ενόψει οποιασδήποτε νομοθετικής ρύθμισης (σ.σ. το Προεδρικό Διάταγμα για τη δόμηση στο νησί έχει σταλεί για επεξεργασία στο ΣτΕ) και να μη δέχεται αιτήματα πολιτών, τα οποία απευθύνονται προς αυτήν, τα οποία «πρέπει να πρωτοκολλούνται και να εξετάζονται ανεξάρτητα από τη θετική ή αρνητική έκβασή τους».
Σχετικά με την αυθαίρετη δόμηση στο νησί, ο κ. Σηφουνάκης ανέφερε ότι ο δήμαρχος Θήρας «κάνει ότι μπορεί και έχει σταματήσει πολλές αυθαιρεσίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: