www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Δεν αλλάζει το καθεστώς για την κατοικία στα εκτός σχεδίου


Τη διαβεβαίωση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος κ. Νίκου Σηφουνάκη ότι στο τελικό κείμενο του Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) για τις χρήσης γης του ΥΠΕΚΑ δεν θα περιλαμβάνεται η ρύθμιση που παρέπεμπε σε απαγόρευση δόμησης για κατοικία σε εκτός σχεδίου περιοχές εξασφάλισαν οι σύλλογοι ιδιοκτητών ακινήτων και μεσιτών.

Ειδικότερα, στη συνάντηση που είχαν την περασμένη Παρασκευή η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) και η Ομοσπονδία Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, ο κ. Σηφουνάκης τους καθησύχασε. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, ο αναπληρωτής υπουργός τους διαβεβαίωσε ότι το προς διαβούλευση κείμενο είχε κυρίως επιστημονικό χαρακτήρα και ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν πρόκειται να περιληφθεί στο τελικό κείμενο του ΠΔ.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα θέματα που έθεσαν οι ιδιοκτήτες ακινήτων και οι μεσίτες σχετικά με τις επιθεωρήσεις των οικοδομών και τις αμοιβές των μηχανικών ο κ. Σηφουνάκης τους απάντησε ότι πλην της αμοιβής των «ελεγκτών δόμησης» οι οποίοι, όπως είπε, θα ασκούν κρατική αρμοδιότητα κατά παραχώρηση, όλες οι άλλες αμοιβές των τεχνικών επαγγελμάτων για επιθεωρήσεις και βεβαιώσεις (ενεργειακά πιστοποιητικά, βεβαιώσεις πολεοδομικής νομιμότητας, εξαρτημένα τοπογραφικά κλπ.) είναι σήμερα απελευθερωμένες και ελεύθερα διαπραγματεύσιμες

Δεν υπάρχουν σχόλια: