www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Λ. Κατσέλη: Εθνικά επικίνδυνη η νέα δανειακή σύμβαση


«Εθνικά επικίνδυνη», χαρακτήρισε τη νέα δανειακή σύμβαση, που συζητείται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η πρόεδρος του νεοσύστατου κόμματος «Κοινωνική Συμφωνία» Λούκα Κατσέλη, υποστηρίζοντας ότι δεν καλύπτει τις ανάγκες της χώρας αλλά τις ανάγκες των δανειστών μας.

 Επικαλούμενη προβλέψεις της ελβετικής τράπεζας UBSη πρώην υπουργός υποστήριξε ότι οι διεθνείς αγορές έχουν ήδη προεξοφλήσει την χρεοκοπία της χώρας, καθώς οι πιθανότητες αδυναμίας της χώρας να εξοφλήσει τις οφειλές της είναι άνω του 70%.

«Η UBS προβλέπει πολύ σύντομα ότι θα υπάρξει δεύτερη χρεοκοπία της χώρας και θα χρειαστεί να “
κουρευτούν” εκ νέου τα νέα ομόλογα. Αυτά επισημαίναμε όταν καταψηφίζαμε το δεύτερο μνημόνιο. Είναι πολύ πιθανό ο στόχος του 120% να μην επιτευχθεί. Αν υπάρξει πιθανότητα αδυναμίας πληρωμής, προστατεύεται το ελληνικό δημόσιο και η εθνική ανεξαρτησία της χώρας;», διερωτήθηκε η κ. Κατσέλη.

 Παρατήρησε επίσης ότι ουσιαστικά επιβαρύνονται οι Έλληνες φορολογούμενοι «με δυσβάσταχτους και ιδιαίτερα επικίνδυνους όρους», ενώ ανοίγει η κερκόπορτα των κατασχέσεων υπέρ των δανειστών.

 Για μη βιώσιμο χρέος και για χιονοστιβάδα νέων σκληρών μέτρων, έκαναν λόγο και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Βαγγέλης Παπαχρήστος και Παναγιώτης Κουρουπλής, οι οποίοι δήλωσαν ότι καταψηφίζουν τη νέα δανειακή σύμβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: