www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Στον εισαγγελέα Εφετών Ισ. Κούβελος - Γ. Δημητρακόπουλος για τα «πόθεν έσχες»


Στον εισαγγελέα Εφετών παραπέμπεται η υπόθεση του Ισίδωρου Κούβελου, για τον οποίο διαπιστώθηκε ανακριβής δήλωση πόθεν έσχες. Επίσης, στον εισαγγελέα παραπέμπεται και ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Δημητρακόπουλος για παράβαση μη υποβολής δήλωσης «πόθεν έσχες».

Η Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής, κατά την ταυτοποίηση που έκανε, στα πορίσματα των ορκωτών ελεγκτών με τα «πόθεν έσχες» όλων των πολιτικών που είναι στη λίστα του υπουργείου Οικονομικών με εμβάσματα στο εξωτερικό πάνω από 100.000 ευρώ, διαπίστωσε ότι ο κ. Δημητρακόπουλος δεν είχε
υποβάλει δήλωση περιουσιακής του κατάστασης, παρότι του είχε ζητηθεί.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Βαγγέλης Αργύρης, από τα 24, συνολικά, πολιτικά πρόσωπα που είναι στη λίστα του υπουργείου Οικονομικών και για τα οποία ζητήθηκαν περαιτέρω διευκρινίσεις και παραστατικά προκειμένου να δικαιολογήσουν τις κινήσεις λογαριασμών τους, ταυτοποιήθηκαν ήδη τα 12 για τα οποία δεν προκύπτει κανένα ζήτημα. Από αυτά, τα πέντε είναι εν ενεργεία βουλευτές, ενώ τα επτά αφορούν συγγενικά πρόσωπα πολιτικών.

Σε εκκρεμότητα είναι οι ταυτοποιήσεις άλλων 10 πολιτικών και όπως εκτίμησε ο κ. Αργύρης ο έλεγχος θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος της εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: