www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Στον εισαγγελέα υπάλληλος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς


Στον εισαγγελέα Πλημελλειοδικών Αθηνών οδηγήθηκε ο 42χρονος υπάλληλος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που συνελήφθη τη Δευτέρα το απόγευμα για δωροδοκία και εκβίαση.

 Ο υπάλληλος του Περιφερειακού Γραφείου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στη Θεσσαλονίκη κατηγορείται ότι απαιτούσε εκβιαστικά χρήματα, αρχικά για να αποτρέψει έλεγχο σε ανώνυμη χρηματιστηριακή - επενδυτική εταιρεία της συμπρωτεύουσας και στη συνέχεια για να μην αφαιρεθεί η άδεια λειτουργίας της.

Προηγήθηκε καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, σύμφωνα με την οποία ο συγκεκριμένος υπάλληλος, από την αρχή του έτους και σε διάφορα χρονικά διαστήματα, απαιτούσε εκβιαστικά το
χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ, για να αποτρέψει έλεγχο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στην εταιρεία του.

Επιπρόσθετα, όταν τελικά πραγματοποιήθηκε ο έλεγχος, απαιτούσε το ίδιο χρηματικό ποσό για να μην αφαιρεθεί η άδεια λειτουργίας της εταιρείας, αλλά να επιβληθεί μόνο χρηματικό πρόστιμο.

Τελικά, και μετά από προηγουμένη συνεννόηση, κανονίστηκε συνάντηση χθες το απόγευμα, στο κέντρο της Αθήνας, όπου ο πρόεδρος της εταιρείας παρέδωσε στον 42χρονο υπάλληλο ποσό 1.500 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Ακολούθως αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος και της Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων συνέλαβαν τον 42χρονο, στην κατοχή του οποίου βρήκαν και κατέσχεσαν το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για δωροδοκία και εκβίαση, με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

 Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Μεμονωμένη και απολύτως καταδικαστέα ενέργεια

 Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πέραν των ενεργειών της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης, έχει ήδη κινηθεί από την Επιτροπή η προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία.

 Στην ίδια ανακοίνωση η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σημειώνει ότι καταδικάζει απερίφραστα μια τέτοια πράξη, εφόσον αποδειχθεί ότι διαπράχθηκε.

Τίποτα δεν δικαιολογεί παράβαση καθήκοντος για τον προσπορισμό προσωπικού οφέλους. Ειδικά στην περίοδο που διανύει η χώρα μας, «έχουμε πλήρη συναίσθηση ότι οι δημόσιες αρχές οφείλουν να δίνουν το παράδειγμα και, όταν χρειάζεται, να αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερη αυστηρότητα όποιους δοκιμάζουν κι άλλο τους θεσμούς και την εμπιστοσύνη των πολιτών σε αυτούς», τονίζει.

 Επισημαίνει ακόμη πως «μια τέτοια μεμονωμένη και απολύτως καταδικαστέα ενέργεια δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι συνολικά αμαυρώνει το κύρος και το 15ετές αναγνωρισμένο έργο της Επιτροπής, καθώς και το επίπεδο απόδοσης και προσφοράς των υπαλλήλων της. Αντίθετα, μας καθιστά πιο αποφασισμένους να λειτουργήσουμε με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, διαφάνεια και αξιοκρατία και να κριθούμε στη βάση αυτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: