www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Ζητούνται Έλληνες ταξιτζήδες στη Μελβούρνη!

Προσπάθειες να «εισαχθούν» στη Μελβούρνη 1.000 οδηγοί ταξί από την Ελλάδα καταβάλλουν Έλληνες ιδιοκτήτες ταξί της αυστραλιανής πόλης.

«Έχουμε μεγάλη έλλειψη οδηγών ταξί» λέει ο Ηρακλής Κατσιαμπάνης της εταιρίας TaxiLink, η οποία διαθέτει 150 αυτοκίνητα και όπως λέει «τα περισσότερα δεν κυκλοφορούν λόγω έλλειψης οδηγών». Σε ανάλογη κατάσταση βρίσκονται και άλλες εταιρίες ταξί πολλές από τις οποίες ελέγχονται από Έλληνες, όπως η
Ambassador Taxis.

Ο κ. Κατσιαμπάνης υποστηρίζει ότι η επιλογή των οδηγών θα γίνει μετά από ειδικά σεμινάρια που θα διεξαχθούν στην Αθήνα. Μέχρι στιγμής πάντως, το θέμα δεν έχει συζητηθεί με το αυστραλιανό υπουργείο Μετανάστευσης για να διαπιστωθεί αν θα χορηγηθεί βίζα στους ενδιαφερόμενους.

«Πιστεύουμε ότι θα μπορεί να δοθεί φοιτητική βίζα στους ενδιαφερόμενους. Ήδη εμείς δημιουργήσαμε την σχολή Australian Taxi Academy, η λειτουργία της οποίας ξεκινά στις 2 Απριλίου και όσοι επιλεγούν θα κάνουν στη σχολή εντατικά μαθήματα για να γίνουν άριστοι οδηγοί ταξί, σύμφωνα με τις αυστραλιανές προδιαγραφές» προσθέτει ο κ. Κατσιαμπάνης.

Όσοι παίρνουν φοιτητική βίζα έχουν το δικαίωμα να εργάζονται 20 ώρες την εβδομάδα και απεριόριστες ώρες κατά τη διάρκεια των διακοπών. Ένας οδηγός ταξί που θα εργάζεται έξι μέρες την εβδομάδα, δώδεκα ώρες την ημέρα μπορεί να κερδίζει περίπου χίλια δολάρια καθαρά εβδομαδιαίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: