www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Διευρύνει τις καταγγελίες για «ρουσφετολογικές προαγωγές» η ΝΔ



Επανήλθε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης στις καταγγελίες του για «ρουσφετολογικές προαγωγές» από το ΠΑΣΟΚ, κάνοντας σήμερα ένα βήμα παραπέρα, καθώς, μετά τους κ.κ. Ευάγγελο Βενιζέλος και Παντελή Οικονόμου στο κάδρο έβαλε και τους υπουργούς Υγείας και ΠΕΚΑ κ.κ. Ανδρέα Λοβέρδο και Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Όπως είπε, «τα πιο νοσηρά φαινόμενα κομματισμού αναβιώνουν, τις μέρες αυτές, υπουργοί του ΠΑΣΟΚ. Ξεκίνησαν -χωρίς ίχνος ντροπής- και σχεδιάζουν να συνεχίσουν ένα όργιο ρουσφετολογικών προαγωγών και τοποθετήσεων "ημετέρων" σε νευραλγικά πόστα της Διοίκησης, με στόχο να βολέψουν δικούς τους και να επιβάλουν κομματικό έλεγχο στο κράτος. Πρόκειται για απαράδεκτη πρακτική, που δεν πρόκειται να γίνει δεκτή».

 Ειδικότερα, ο κ. Μιχελάκης σημείωσε ότι «το χορό -όπως ήδη καταγγείλαμε- άνοιξαν οι κ. Βενιζέλος και Οικονόμου -που προσποιούνται τώρα πως δεν καταλαβαίνουν- με 800 προαγωγές
και τοποθετήσεις σε θέσεις κλειδιά, μέσα στους δυόμισι τελευταίους μήνες».

«Την ίδια πρακτική συνεχίζει, τώρα», πρόσθεσε, «ο κ. Λοβέρδος, που λίγες ημέρες πριν την προκήρυξη των εθνικών εκλογών σπεύδει να ανανεώσει τις θητείες Διοικητών Νοσοκομείων και άλλων Φορέων για ακόμα δύο χρόνια, προκειμένου να "συνεχίσουν" το έργο της πλήρους διάλυσης τρων Νοσοκομείων».

«Καταπατώντας κάθε δεοντολογικό κανόνα και κινούμενος από προφανή μικροπολιτικά ελατήρια, επιχειρεί να διασώσει ανθρώπους που είναι οι βασικοί υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάντια του ΕΣΥ», τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ και συνέχισε: «Το ίδιο παιχνίδι, ξεκίνησε και συνεχίζει ο κ. Παπακωνσταντίνου με διορισμούς νέων μελών στις διοικήσεις φορέων του τομέα της ενέργειας». Όπως αναφέρει:

 - Διορίσθηκαν, στη ΔΕΗ, το Δεκέμβριο του 2011, νέα εκτελεστικά μέλη, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

- Διορίσθηκαν στον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, ενώ σχεδιάζονται τοποθετήσεις μελών του Δ.Σ.

- Ετοιμάζονται να τοποθετήσουν νέα διοίκηση στο Λειτουργό Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ) και νέο Γενικό Διευθυντή στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ).

 Τέλος, ο κ.Μιχελάκης ζήτησε «με δεδομένο ότι η παρούσα κυβέρνηση εκπληρώνει σύντομα το σκοπό για τον οποίο σχηματίσθηκε και η χώρα βρίσκεται ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο, να σταματήσουν άμεσα αυτές οι κομματικές και ρουσφετολογικές πρακτικές».


Δεν υπάρχουν σχόλια: