www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Αίτημα για παράταση της υποβολής οικονομικών καταστάσεων 2011

Νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα παρατείνεται η προθεσμία δημοσίευσης των οικονομικών καταστάσεων των εισηγμένων στο Χ.Α. εταιρειών κατ' εξαίρεση για το 2011 ζητεί η Ένωση Εισηγμένων Εταιρειών (ΕΝ.ΕΙΣ.ΕΤ.).

 Σε επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη, η ΕΝ.ΕΙΣ.ΕΤ. ζητεί παράταση της εν λόγω προθεσμίας για τουλάχιστον τρεις βδομάδες είτε αυτόματα για όλες τις εισηγμένες εταιρείες, είτε για όσες υποβάλουν σχετικό αίτημα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Σημειώνεται ότι στις 31/03/2012 λήγει η προθεσμία δημοσίευσης για κάθε εισηγμένη εταιρεία της ετήσιας οικονομικής έκθεσης για τη χρήση 2011, η οποία περιλαμβάνει τόσο τις ετήσιες οικονομικές
καταστάσεις σε ενοποιημένη και μη βάση, όσο και το πιστοποιητικό του ελεγκτή και την ετήσια έκθεση διαχείρισης του διοικητικού συμβουλίου.

Η ΕΝ.ΕΙΣ.ΕΤ. θεωρεί ωστόσο ότι η δημοσιοποίηση των οικονομικών καταστάσεων εντός της προβλεπόμενης από το άρθρο 4 του Ν. 3556/2007 προθεσμίας είναι αφενός αδύνατη για πολλές εισηγμένες εταιρείες πριν την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές τους, αφετέρου μπορεί να προσδώσει μια εντελώς εσφαλμένη εικόνα στην αγορά με σημαντικές συνέπειες στις αξίες των εισηγμένων εταιρειών και εν τέλει στη βιωσιμότητά τους.

 Μεταξύ άλλων, επικαλείται την αβεβαιότητα του οικονομικού κλίματος εντός του οποίου καταρτίστηκαν οι ανωτέρω καταστάσεις, το γεγονός ότι η έκθεση διαχείρισης του διοικητικού συμβουλίου περιλαμβάνει δηλώσεις για μελλοντικές εκτιμήσεις, καθώς και το γεγονός ότι πολλές από τις εισηγμένες βρίσκονται ήδη σε διαδικασίες αναχρηματοδότησης ή διαπραγματεύσεις αναδιάρθρωσης των υποχρεώσεών τους με τις πιστώτριες τράπεζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: