www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Πρόστιμο 1 ευρώ στους γιατρούς για κάθε χειρόγραφη συνταγή


Ένα απίστευτο αλαλούμ έχει προκαλέσει απόφαση του υπουργείου Υγείας, με την οποία καθιερώνεται πρόστιμο στους γιατρούς, για κάθε χειρόγραφη συνταγή, που θα εκδίδουν. Μέχρι την 1η του Μάρτη ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού κυρίως ηλικιωμένοι εξυπηρετούνταν από τους αγροτικούς ιατρούς οι οποιοί επισκέπτονται ορεινά χωριά και απομακρυσμένες περιοχές.

Στις 12 Μαρτίου, όμως, οι γιατροί ανακάλυψαν πως ο μισθός τους εξανεμίζεται με κάθε χειρόγραφη συνταγή που υπογράφουν βάση εγκυκλίου του υπουργείου Υγείας. Αν και οι ίδιοι δεν ευθύνονται για την έλλειψη υποδομών, όπως κομπιούτερ, εκτυπωτών ή σύνδεσης ίντερνετ, τα χρήματα για τους φαρμακοποιούς που θα εκτελέσουν την συνταγή
ηλεκτρονικά θα παρακρατηθούν από το δικό τους βαλάντιο.

Η εγκύκλιος σκόρπισε τον πανικό μεταξύ των γιατρών που αυτόματα αποφάσισαν να επισκέπτονται τα αγροτικά ιατρεία μόνο για να εξετάζουν ασθενείς, με αποτέλεσμα οι πολίτες να υφίστανται απίστευτη ταλαιπωρία στις ουρές αναμονής στα κέντρα υγείας.

Σημειώνεται πως δεκάδες ηλικιωμένοι κατέφτασαν το πρωί απτης Τετάρτης από διάφορα χωριά του οροπεδίου Δομοκού για να γράψουν τα φαρμακά τους στον ένα και μοναδικό ηλεκτρονικό υπολογιστή. Περίμεναν μάλιστα για ώρες αφού ο εκτυπωτής δεν είχε μελάνι μέχρι να έρθει το ανταλακτικό από την Λαμία.

Για νομοθέτημα επιεικώς απαράδεκτο κάνουν λόγο οι γιατροί που αδυνατούν να πιστέψουν πως το υπουργείο αντί να τιμωρήσει τον εαυτό του επιβάλλει χρηματική ποινή στον ιατρικό κόσμο.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του διοικητή του Νοσοκομείου Λαμίας Βασίλη Αγγουρά αλλά και της υποδιοικήτριας της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Βίκης Σκιαδοπούλου ιατροί οι αρνούνται να συνεχίσουν να συνταγογραφούν χειρόγραφα περιμένωντας την επίσημη αντίδραση του υπουργείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: