www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Συγκέντρωση ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 15.00 έξω από το Υπ. Υποδομών


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην εκχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιώτες θα πραγματοποιήσει στις 3 μ.μ. η ΠΟΕ - ΟΤΑ έξω από το υπουργείο Υποδομών, όπου θα συνεδριάσει για το ζήτημα το διοικητικό συμβούλιο του ΕΔΣΝΑ.

 Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ - ΟΤΑ κάνει λόγο για μεθοδεύσεις του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. και Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού, να εκχωρήσει τη διαχείριση των απορριμμάτων σε ιδιώτες και μεγάλα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα.

 Σημειώνει ακόμη ότι είναι η τρίτη φορά το τελευταίο διάστημα που ο κ. Σγουρός συγκαλεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. για να αποφασίσει την «Υλοποίηση των
Έργων του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Αττική».

Τις δύο προηγούμενες, όπως αναφέρει η ΠΟΕ - ΟΤΑ, η συνεδρίαση ματαιώθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας ή αδυναμίας ψήφισης της πρότασης, αφού η πλειοψηφία των συμμετεχόντων στο Διοικητικό Συμβούλιο δεν συμφωνούν με το σχέδιο του Περιφερειάρχη Αττικής, αλλά και λόγω της δυναμικής-αγωνιστικής παρουσίας συνδικαλιστών και εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Παρουσία, απέναντι σε διμοιρίες των Μ.Α.Τ. και διάφορους περιέργους-φουσκωτούς του συστήματος.

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να παρευρεθούν έξω από το αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και να διατρανώσουν την αντίθεση τους «στο σχέδιο εκχώρησης της διαχείρισης των απορριμμάτων στους ιδιώτες μεγαλοεργολάβους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: