www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Ο καιρός στις 14.03.2012


Βελτιωμένο καιρό με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά, βαθμιαία εξασθένηση των θυελλωδών βοριάδων και μικρή άνοδο της μέγιστης θερμοκρασίας περιμένουμε την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012. Εξαίρεση θα παρουσιάσουν τα Δωδεκάνησα και η Κρήτη, όπου τις πρώτες πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, αλλά και εκεί γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Παγετός θα εκδηλωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 15 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 4 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 2 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 9 έως 13 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 8 έως 13 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, που από τις μεσημεριανές ώρες και από τα βόρεια βαθμιαία θα εξασθενήσουν με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες στο Βόρειο Ιόνιο ισχυροί 6 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στα βόρεια και ανατολικά του νομού, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 14 βαθμούς, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις στα ανατολικά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στο Σαρωνικό σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4-5 μποφόρ, που γρήγορα όμως θα εξασθενήσουν.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορεοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και πρόσκαιρα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: