www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Ο καιρός στις 07.03.2012


Τοπικές βροχές κυρίως στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, με εντονότερα και πιο εκτεταμένα φαινόμενα τις βραδινές ώρες, χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο, και μικρή πτώση της θερμοκρασίας, περιμένουμε την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν το βράδυ στα δυτικά και πιθανόν τοπικά στα νότια, ενώ τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -3 έως 8 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 6 έως 17, στην Κεντρική Ελλάδα από 2 έως 12 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 16 και στα νησιά του Αιγαίου από 6 έως 15 βαθμούς, αλλά στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και στο υπόλοιπο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, αλλά μετά το μεσημέρι στα νότια θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ, ενώ στα βόρεια από αργά το βράδυ θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με τάσεις σημαντικής ενίσχυσης.

Υγρό καιρό με αυξημένες νεφώσεις, περιορισμένη τοπικά ορατότητα το πρωί και πιθανότητα βροχής ή καταιγίδας το βράδυ, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους και περιορισμένη τοπικά ορατότητα, περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 8 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: