www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

To απόγευμα η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

Για τις 7 το βράδυ προγραμματίζεται η συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, για να συζητηθούν οι τελευταίες αποφάσεις του Eurogroup και να εγκριθεί το βασικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή ως κατεπείγον και θα περιέχει "την κεντρική δέσμη των προαπαιτούμενων ενεργειών" εφαρμογής του νέου οικονομικού προγράμματος, όπως έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα να ολοκληρωθούν νομοθετικά πριν από τις 29 Φεβρουαρίου.

Το νομοσχέδιο, όπως εξήγησε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τα ξημερώματα στις
Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, "θα περιλαμβάνει ζητήματα σχετικά με τα δημοσιονομικά μέτρα, τη δημοσιονομική και φορολογική διοίκηση, μέτρα σχετικά με τις συντάξεις, την τροποποίηση του προϋπολογισμού του 2012 ώστε να βαδίζουμε επί τη βάσει ενός πραγματικά ισχύοντος προϋπολογισμού".

Θα περιλαμβάνει επίσης, όπως συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος "άλλες ενέργειες διαρθρωτικού χαρακτήρα, οι οποίες είναι πάρα πολύ σημαντικές για να πετύχουμε το στόχο της ανάκτησης της αξιοπιστίας. Επίσης το Υπουργικό Συμβούλιο θα εγκρίνει και η Βουλή θα κληθεί να ψηφίσει τη νομοθεσία που διέπει το PSI", το οποίο ξεκινάει ήδη μετά τη συμφωνία στο Eurogroup και με το IIF.

Δεν υπάρχουν σχόλια: